Narodni demokratski pokret /NDP/ u novoj vladi Republike Srpske imaće jedno ministarsko mjesto, izjavio je večeras predsjednik NDP-a Dragan Čavić nakon razgovora sa mandatarom za sastav nove vlade Srpske Radovanom Viškovićem.

Čavić je rekao novinarima da nije razgovarano o imenima, niti o resorima, već o principima, dodajući da će član buduće vlade iz NDP-a biti reprezentativan i da će svojim radom pokazati da je to rješenje kakvo traži društvo.

On je naveo da je na konsultacijama bilo riječi i o načinima povećanja zaposlenosti, naglašavajući da je za otvaranje novih radnih mjesta u Republici Srpskoj potrebno obaviti restrukturisanje poreza.

-Naveli smo naša tri principa koja determinišu uspješnost vlade. Prvi je da Srpska ima sistem koji podrazumijeva da izvršna vlast predlaže zakonodavna rješenja Narodnoj skupštini, a nakon njihovog stupanja na snagu da ih i sprovodi – rekao je Čavić.

On je naveo da drugi princip podrazumijeva da niko od stranaka koje čine skupštinsku većinu nema kapacitet da ucjenjuje sprovođenje usvojenih politika, a treći je postojanje dobre volje i namjere da se postignu pomaci.

SRNA/Srpskainfo