U Prijedoru je danas otvorena 39. Međugradska izložba sitnih životinja, koju je organizovalo Sportsko udruženje za uzgoj sitnih životinja “Golub”.
Izložbu je u prostorijama Mjesne zajednice Urije otvorio zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš, koji je istakao da je ovaj put izložba dobila i sajamski karakter.

“Grad Prijedor podržavao ovu aktivnost i čestitke organizatoru na ovako bogatoj ponudi eksponata”, rekao je Miljuš.

Sekretar Udruženja Branko Stojanović rekao je novinarima da je broj izlagača, kao i izloženih vrsta sitnih životinja veći nego na prethodnoj izložbi.

“Među eksponatima su mini koze i poniji, labudovi, 350 jedinki od 45 rasa živine, šest rasa kunića, 22 rase golubova, 22 rase papagaja i kanarinaca, kao i teraristika – zmije, paukovi, kameleoni i gušteri, te akvaristika – ribe i kornjače”, naveo je Stojanović.

On je dodao da je novina da je dio ove izložbe Sajam poljoprivrede koji je okupio dvanaest izlagača – pčelara, voćara, proizvođača zdrave hrane, a svoje proizvode sa učeničke prakse izložile su i poljoprivredne škole iz Banjaluke i Prijedora, kao i manastir Klisina.

Izložbu će, kako je najavljeno, posjetiti 67 odjeljenja prijedorskih osnovnih škola, a za njih, kao i sve zainteresovane građane, izložba će biti otvorena do 2. decembra. Cijena ulaznice za odrasle biće dvije, a za djecu jedna KM.

Foto i video: Kozarski