Filip Milutinović (28) državljanin Srbije za kojim je raspisana Interpolova poternica zbog pokušaja ubistva dvojice policajaca u Sremskoj Mitrovici uhapšen je na zagrebačkom aerodromu! Milutinović je u begu od decembra 2017. godine kada je sa pet prijatelja u kafeu “Palata” u Sremskoj Mitrovici krvnički pretukao i pokušao da ubije policajce Vladimira Nedeljkovića (33) i Miroslava Manjoša (33).

Miroslav ManjošFOTO: PRIVATNA ARHIVA / RAS SRBIJA
Miroslav Manjoš

Kako prenosi Jutarnji list, Milutinović je navodno sa lažnim slovenačkim pasošem za to vreme boravio na Malti, u Bugarskoj, Italiji i Holandiji!

Njemu je nakon hapšenja određen ekstradicijski pritvor, i kako pišu hrvatski mediji, izjavio je da se ne protivi izručenju Srbiji.

Vladimir NedeljkovićFOTO: PRIVATNA ARHIVA / RAS SRBIJA
Vladimir Nedeljković

Podsetimo, trojica od šestorice osumnjičenih za ovaj krvavi pir uhapšeni su početkom godine u Banjaluci, a reč je o Vlatku Tojagiću (40), Bojanu Pavloviću (30) i Živanu Dragojloviću (29).

Kako je “Blic” izveštavao, do sukoba je došlo nakon što su se Nedeljković i Manjoš, koji nisu bili na dužnosti, u lokalu posvađali i potukli s Tojagićem i njegovim prijateljima koje su od ranije znali kao počinioce raznih krivičnih dela.

PROČITAJTE JOŠ

Brojno nadmoćniji napadači doslovce su ih masakrirali noževima i udarali stolicama i flašama. Manjošu su, dok je ležao u nesvesti, flašom odsekli jedno uvo, ali su lekari na sreću uspeli da ga spasu dok je Nedeljković unakažen po licu i neko ga je nožem ubo u stomak.

Iživljavanje na onesvešćenim policajcima

O detaljima brutalnog prebijanja pričali su i unakaženi policajci ranije za “Blic”. Kako je Nedeljković ranije ispričao, njemu su napadači razbijenom flašom sekli vrat, glavu, uši, a intenzitet batinjana doveo je do toga da se Nedeljković u jednom trenutku onesvestio. Lekari su kasnije morali da ga reanimiraju.

Lokal u kom je došlo do tučeFOTO: YOUTUBE
Lokal u kom je došlo do tuče

Kada je izgubio svest nasilnici su seli na njega i počeli da ga udaraju stalkom za kišobran i stolicama.

Njegov kolega Manjoš, kom su u tuči odsekli deo uha, zadobio je ubodnu ranu nožem duboku 15 centimetara, koja je mogla biti kobna da je napadač oštricom prošao nekoliko milimetara bliže bubregu.

Tuča je doživela kulminaciju kada su u pravcu dva policijska službenika ispaljena dva metka, koja ih, srećom nisu pogodila. Međutim, jedan metak se rikošetirao i zrna su pogodila Nedeljkovića u glavu i ranila dve devojke koje su bile u lokalu.

Od početka se pretpostavljalo da je motiv za napad bila činjenica da je Nedeljković radio na razotkrivanju i privođenju pravdi ovih nasilnika zbog raznih kriminalnih dela, a da je Manjoš tu, nažalost, ispao kolateralna šteta.

Blic.rs