Beograd, 29. septembra 2018. - Predsednik Srbije Aeksandar Vucic na konferenciji za novinare povodom upada kosovske specijalne jedinice Rosu u podrucje hidroelektrane Gazivode. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje o tome da li je srpska policija pisustvovala u Banjaluci na jučerašnjem protestu protiv hapšenja Damira Dragičevića, oca ubijenog Davida, rekao je “notorna laž da je policija Srbije bila u Banjaluci”.

– Mi se ne mešamo u unutrašnje stvari drugih zemalja ili njihovih entiteta! Što je tikva praznija, to je bezobraznija – rekao je Vučić.

On je dodao da bi to bilo “brutalno miješanje u unutrašnje stvari druge zemlje, iako nekim političarima iz regiona nimalo ne smeta da to čine kad je riječ o Srbiji, ali da mi to ne radimo niti ćemo raditi.”

Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, čije hapšenje je pokrenulo protest u Banjaluci, izjavio je juče za BHRT da “postoje informacije” da su u akciji učestvovali “i specijalci koji nisu iz Republike Srpske”.

“Čudno je da pojedini novinari preuzimaju uloge tužioca”

Na pitanje novinara Vučiću da li mu je, kao pravniku, čudno što je u slučaju paljenja kuće novinara Milana Jovanovića iz Grocke jedna od presuda donijeta ekspresno za 24 sata, Vučić je rekao da mu je čudno što pojedini novinari preuzimauju ulogu tužioca.

– To mi zapara uši – rekao je Vučić.

Kako je rekao, podrška koju on i SNS imaju toliko velika, i da je narodu zahvalan na tome.

– Ne podležem pritiscima – rekao je Vučić.

Kazao je i da se “u ovoj zemlji ljudi hapse zbog krivičnih djela”.

– Ajde ljudi, ne maštajte, vi ćete da srušite nekoga ko ima četiri puta više od vas – kazao je Vučić, piše Blic.