Za najveći dio Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/ danas je na snazi žuti meteoalarm, uglavnom zbog temperature vazduha koja će tokom cijelog danas biti ispod nule, dok je za područje Višegrada i Livna izdat narandžasti meteoalarm.

Za područje Višegrada narandžasti meteoalarm izdat je zbog prognozirane minimalne temperature od minus 10 stepeni Celzijusovih i niže, dok se na području Livna uz temperaturu između minus 10 i minus četiri stepena Celzijusova očekuju i udari sjevernog vjetra brzine između 55 i 70 kilometara na čas.

Na području Banjaluke, Foče, Mostara, Sarajeva, Tuzle, Bihaća i Prijedora očekuje se temperatura vazduha ispod nula stepeni Celzijusovih zbog čega je za ova područja na snazi žuti meteoalarm, a na području Mostara prognozirani su i udari vjetra sjevernog smjera brzine između 40 i 60 kilometara na čas.

Žuti meteoalarm izdat je i za područje Trebinja gdje se očekuje mjestimično pojačan vjetar sa udarima većim od 40 kilometara na čas, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.