Unutarstranačka previranja u GO Srpske demokratske stranke Prijedor biće okončana ili produbljena najavljenom vanrednom skupštinom ove političke organizacije koja je trenutno podijeljena na dva krila: one koji podržavaju aktuelnog predsjednika Gradskog odbora Milana Tublna i one koji ga okrivljuju za loše izborne rezultate na posljednjim izborima.

Sjednicu Gradskog odbora ove stranke, koju je sinoć sazvao predsjednik Tubin, napustila su, kako smo saznali, jer je bila zatvorena za medije, četiri odbornika SDS u gradskom parlamentu, kao i jedan broj članova, kako bi se spriječilo usvajanje bilo kakvih odluka.

Oni, kako saznajemo, tvrde da je GO SDS Prijedor pod rukovodstvom Tubina imao vrlo loše rezultate na izborima, čak kako kažu, najgore do sada, smatrajući da za to odgovornost mora snositi sam predsjednik.

Tubin smatra da je raskol u SDS-u u Prijedoru dirigovan iz Demokratskog narodnog saveza, jer, kako je izjavio medijima nakon sastanka, ova stranka ima namjeru da razbije prijedorski SDS pošto je na posljednjoj Skupštini grada uzdrmana vlast u Prijedoru.

P.Š./Kozarski