Naime, Knežević je preko Atlas banke, čije je poslovanje sad pod istragom Specijalnog državnog tužilaštva, pokrivao dugove sa Đukanovićeve kartice broj: 505000000000432691

Milo Đukanović je imao otvorene račune u Atlas banci, na kojima je gomilao hiljade i hiljade evra duga, koje bi kasnije pokrivao Duško Knežević imovinom svojih firmi, pišu današnje “Vijesti”.

Knežević na taj način nije bio darežljiv samo prema DPS, koju je obimno pomagao godinama, već i lično prema aktuelnom predsjedniku države.

To potvrđuju dokumenta za finansijske istrage o aferi “Atlas” do kojih su došli Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) i Vijesti.

Naime, Knežević je preko Atlas banke, čije je poslovanje sad pod istragom Specijalnog državnog tužilaštva, pokrivao dugove sa Đukanovićeve kartice broj: 505000000000432691.

Iz dokumenata se vidi da je Đukanović imao VIP revolving karticu Atlas banke kojom je plaćao svoje lične troškove, ali nije pokrivao dug prema banci, pa je i taj njegov dug spadao u takozvane rizične kredite, koji su kasnije plaćani iz aktive Atlas banke.

– Mogu da potvrdim da je u pitanju kartica Mila Đukanovića. Neki njegovi računu pokrivani su iz aktive Atlas banke. To su radili službenici na operativnom nivou po mom nalogu, odgovorio je Knežević na pitanje da li je plaćao lične račune Mila Đukanovića.

CIN- CG i “Vijesti” su pokušali su da dobiju komentar o ovim transakcijama od prinudne upravnice u Atlas banci Tanje Terić. Na pitanje da li je Atlas banka pokrivala potraživanja visokih javnih funkcionera, kao i kome pripada kartica broj 505000000000432691, Terićeva je odgovorila: Navedene informacije se shodno Zakonu o bankama smatraju bankarskom tajnom, tako da nijesam u mogućnosti da vam odgovorim na to pitanje.

Da je Đukanovićev dug, ali i dug ostalih povezanih lica bio među nenaplativima, te da je Knežević za to morao da založi i svoju imovinu iz drugih firmi, jasno je iz izvještaja eksternog revizora Atlas banke za 2017. godinu.

U tom izvještaju navedeno je da se banka preuzimanjem udjela u firmi “Rekreaturs” oslobodila loše aktive i naplatila potraživanja od 14,056 miliona evra.

Izvor: in4s.net