Politika je, posebno na Balkanu, odavno postala zabavni program u kom političari na mnoge način zabavljaju narod, a ponekad i zapjevaju i zaplešu.

Mikrofona od balkanskih političara do sada su se hvatali Ivica Dačić, Dragan Marković Palma, Tomislav Nikolić, Filip Vujanović, Milorad Dodik, Vukota Govedarica, Boris Tadić, Aleksandar Vučić, Kolinda Grabar-Kitarović, Željko Kerum i mnogi drugi.

I ne samo oni. Pjevaju i plešu svjetski lideri poput Vladimira Putina, Tereze Mej i mnogih drugih…

Političar koji često i rado zapjeva je svakako ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić. Poznat je po pjesmi „Miljacka“, koju je često pjevao, a nedavno je otišao korak dalje, pa zapjevao čak i na ruskom.

„Ne može nam niko ništa“ nekoliko puta pjevao je predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik. Na internetu postoji nekoliko snimaka za proslava ili mitinga na kojima Dodik rado zapjeva.

Pjevao je i lider SDS, Vukota Govedarica. On je na jednoj svadbi zapjevao „Lipe cvatu“ i postao atrakcija na društvenim mrežama.

Bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić pokazao je kako igra šumadijsko kolo, a tokom boravka u Abu Dabiju zaigrao je i u tradicionalnom arapskom plesu.

Plesao je u nekoliko emisija i sadašnji predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, a na jedno svadbi mikrofon je uzeo i Boris Tadić.

Predsjednik Skupštine opštine Gradiška, Milenko Pavlović zvani Miler, nedavno je nastupao u emisiji “Nikad nije kasno”, gdje je pokazao svoj pjevački talenat i oduševio mnoge.

Od domaćih političara ističe se muzičkim umijećem i Jasminko Komić, bivši ministar nauke i tehnologije RS.

Britanska premijerka Tereza Mej zaplesala je nekoliko puta, a posljednji kada je bila na afričkoj turneji. Novim plesom u glavnom gradu Kenije, Najrobiju, ponovo je postala zvijezda interneta.

Srpskainfo