Povodom incidenata u Splitu, gdje su napadnuti vaterpolisti Zvezde u subotu popodne, reagovali su čelnici Vaterpolo saveza Srbije i crveno-bijelih, Viktor Jelenić i Igor Milojević, kao i Đorđe Đorđević, izvršni direktor VSS.

Igor Milojević iznio je informacije koje do sad nisu bile poznate javnosti, a tiču se napada huligana na nedužne igrače, među kojima je najgore prošao Aleksandro Kralj, golman ekipe.

– Ono sa čim želim da vas upoznam jeste stav Zvezde u skladu sa pravilnikom lige povuče ekipu sa mjesta događaja. Nažalost, još nisu krenuli iz Split, jer se čeka Aleksandra Kralja iz policije ili bolnice, jer prolazi proceduru. Incident se dogodio u centru Splita, gdje su igrači Zvezde bili u civilnim jaknama, a ispod su se nalazila obilježja kluba, a ne navijačka. Velika je razlika kada se pojave igrači, a druga navijači – započeo je Milojević i objasnio kako je došlo do haosa.

– Ono što sam čuo, a trudio sam se da dobijem najpouzdanije informacije, najnormalnije su sjedili kada je konobar vidio obilježja ispod jakne, pa počeo da se raspravlja sa njima, a Zvezdini vaterpolisti mu objasnili da to nema nikakve veze jer su došli da odigraju utakmicu. Potom su riješili da promjene kafić zbog neugodne situacije, i tada se pojavila određena grupa huligana sa šipkama i napali Maksimovića, Vasića i Kralja koji je dobio više udaraca u glavu. Vasić je dobio nekoliko udaraca sa leđa pesnicom, nisu mu dali ni da se brani kao čovjek… Ima vidljive čvoruge na glavi, ali nema veće povrede. Maksimović je dobio štanglu u nogu, a pobjegao je trčeći kilometar. Nemam zvanične podatke, ali znam da su bili noževi i drvene motke, a huligani su im prijetili klanjem. Kralj ima jake bolove u vratu i ukočen je od tog “cimanja” – opisao je direktor Crvene zvezde i dodao.

– Ono što bih napomenuo je to da se zahvaljujem dobronamjernim građanima Splita koji su pritrčali u pomoć i pomogli da se ne dogodi i gore stvari. Njima se kao predstavnik Crvene zvezde od srca zahvaljujem, ali isto tako imam ogromno ogorčenje. Ponosni smo na navijače koji nisu podlegali pritiscima ni incidentima, jer su igrači Juga, Mladosti i drugi uvijek mogli da se osjećaju dobro i ugodno kad god su dolazili. Bilo bi strašno da ikako drugačije bude u budućnosti. Ne želim da vidim da se ikakvo ponižavanje dogodi kao što je to bilo danas Kralju. Ponosan sam na svoj Beograd, na Srbiju, što nismo nikada pokazivali takvu sliku i mogu da vam kažem da se nadam da u budućnosti neće biti ovakvih incidenata, ali moramo da se organizujemo i da ovu djecu ne ugrožavamo – zaključio je Igor Milojević.

(Blic)