U sudnici prikazani SNIMCI IZ KOBNE NOĆI: Prije UBISTVA ŠRAFCIGEROM nije bilo svađe između Bilčara i Milovanovića

Na snimcima sa nadzornih kamera vide se da u banjalučkoj pekari „Marčelo“ prije ubistva nije bilo svađe i preprike između društava Gorana Bilčara i Bojana Milovanovića.

U okružnom sudu u Banjaluci pregledavanjem snimaka iz kobne noći od 18. oktobra nastavljeno je suđenje Bilčaru, koji je osumnjičen da je ubodom šrafcigerom u glavu ubio Milovanovića u centru Banjaluke.

Okružni tužilac Saša Labotić danas je u sudnici pustio nekoliko snimaka s nadzornih kamera, gdje se vidi šta se dešavalo u pomenutoj pekari, kao i u blizini mjesta ubistva.

Na snimcima se vidi kako Bojan Milovanović, Đorđe Đenedija, Đorđe Borovčanin i još dva momka dolazi automobilom „fijat“ ispred pekare, a zatim ulaze u unutrašnjost. Oni uzimaju hranu i staju za stol na sredini lokala, gdje se već nalaze neke djevojke.

Poslije nekog vremena u pekaru dolaze optuženi Goran Bilčar, Marko Mihajilović i njihov prijatelj Vlado Novaković. Oni takođe uzimaju hranu i sjedaju za sto u blizini njih.

Poslije nekog vremena vidi da su oni komunicirali, ali se ne vidi da se svađaju ili prepucavaju.

U jednom momentu na snimku se vidi kako Đorđe Đenedija uzima nož sa stola, čisti ga i stavlja u unutrašnji džep jakne.

Foto RAS arhiva

Mjesto ubistva Bojana Milovanovića

Nakon toga mladići iz Kozarske Dubice odlaze iz pekare, u kojoj ostaju Bilčar i Mihajilović.

Na drugom snimku se može vidjeti da se u trenutku ulaska u vozilo Đorđe Borovčanin svađa s nekim, te ulazi i izlazi iz vozila. Međutim, ne vidi se s kim se svađa. Prikazan je snimak,gdje se vidi da su u to vrijeme Borovčanin, Mihajilović i Novaković bili u pekari.

Nakon toga vidi se kako mladići iz Kozarske Dubice nekoliko puta vozilom prolaze kraj pekare „Marčelo“.

U jednom trenutku Bilčar izlazi iz pekare i automobilom se zaustavlja na putu, a zatim Mihajilović sjeda u njegov BMW. Tada ponovo automobilom „fijat“ mladići iz Kozarske Dubice zaobilaze BMW, koji zatim velikom brzinom kreće za njima.

Na sljedećem snimku se vidi kako dva mladića iz Kozarske Dubice bježe s mjesta gdje se desilo ubistvo, a tom prilikom za njima trči Mihajilović.

Na zadnjem snimku se vidi kako se poslije ubistva Mihajilović i Borovčanin vraćaju do pekare i zovu Novakovića da ide sa njima. Tada Bilčar iz prtljažnika automobila vadi sportsku torbu i ubacuje u pekaru prema Novakoviću, koji zatim uzima torbu, sjeda u njihov automobil i odlaze.

Kao svjedok danas je saslušan i Jadranko Pilipović, vlasnik kuće u Ulici Nikole Pašića. On je ispričao da na kući ima šest kamera, a da jedna često ne radi. Sa snimka kamere s njegove kuće vidi se kako bježe mladići iz Kozarske Dubice, a kako ih juri Mihajilović.

Optužnica

U optužnici je navedeno da je do sukoba došlo 18. oktobra prošle godine. Tokom tuče Bilčar je iz gepeka svog automobila uzeo dizalicu koju je bacio prema Milovanoviću, ali ga je promašio.

Bilčar je zatim iz gepeka uzeo šrafciger i, u namjeri da ubije Milovanovića, dva puta ga ubo. Prvi put ga je ubo u predjelu lijeve strane vrata. Zatim ga je ubo u sljepoočnicu, pri čemu je Milovanović zadobio povrede u vidu razorenja vitalno važnih moždanih centara, koji su nastali duž kanala ubodne rane.

Srpskainfo

Preporuka

Pripadnici PU Prijedor uhapsili SERIJSKOG PREVARAN...
views 1001
Zvorničanin Sejido Brzović (41) uhapšen je tokom vikenda na području Prijedora zbog prevara, a zatim je utvrđeno da je za njim raspisano još devet pot...
PJEVAČ U AKCIJI Sejo Kalač UKRAO mobilni telefon, ...
views 293
Pjevač Sejo Kalač uhvaćen je kako krade mobilni telefon, i to na benzinskoj  pumpi u Zagrebu. Taj čin zabilježila je kamera. Na snimku se jasno vid...
U prijedorskom naselju Zecovi tri lica povrijeđena...
views 549
Jedno lice teško je povrijeđeno, a dva lakše u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na putu Prijedor-Sanski Most u mjestu Zecovi, saopšteno je iz Pol...
Nema potrebe da Avdići bilo kome odaju svoje izvor...
views 51
Glavni urednik špijunsko-obavještajnog portala Slobodna Bosna Senad Avdić, nakon što je "Avaz" objavio informaciju da je novinar Avdo Avdić pozvan da ...
Vozači protjerani zbog veza s Bosnićem vratili se ...
views 120
Tri muškarca sa područja Bužima vratili su se u BiH nakon što su protjerani iz Slovenije zbog "ugrožavanja bezbjednosti države, javne bezbjednosti i j...
Slovenija protjerala tri državljanina BiH, koji se...
views 115
Dok svijet podrhtava od najnovijih terorističkih napada domaćim bezbjednjacima važniji obavještajno - politički triler u aferi "naoružavanja selefija ...