Gradonačelnik Đaković posjetio gradilište nove sportske dvorane (FOTO)

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković najavio je danas da bi do 15. maja trebalo da budu gotovi spoljni radovi na izgradnji nove sportske dvorane na Urijama.
“Tada bismo pustili u rad kuglanu i uveli druge izvođače koji nastavljaju unutrašnje uređenje”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru prilikom posjete gradilištu.

On je podsjetio da je grad Prijedor u ovo zdanje do sada uložio 3.750.000 KM, Vlada Republike Srpske četiri miliona KM, a da se procjenjuje da će objekat ukupno koštati 10,5 miliona KM.

“Imamo kašnjenje u odnosu na projektne procjene i materijali koji se ugrađuju traže fazne pomake, a mi insistiramo na kvalitetu rada, te par mjeseci kašnjenja ne predstavlja toliki problem”, naveo je Đaković.

On je dodao da poteškoću predstavlja i to što se planovi naprave za ljetni period, a sredstva obezbijede u zimskom, pa se i rokovi moraju pomjerati u skladu sa vremenskim uslovima.

Osnovna namjena nove dvorane na Urijama, čija je gradnja počela 2012. godine, jeste održavanje sportskih takmičenja u rukometu, košarci, odbojci, malom fudbalu i svim borilačkim sportovima na međunarodnom nivou.

Kapacitet gledališta bi, prema projektu, trebalo da bude oko 1.880 mjesta za posjetioce, 50 mjesta u VIP loži i 12 mjesta u loži za novinare.

Osim glavnog terena, dvorana će imati šest sportskih svlačionica, svlačionice za sudije i delegate, ambulantu i dvije sale za zagrijavanje sportista, što zadovoljava standarde sportova koji su planirani za ovaj prostor.

Dodatni sportski sadržaji su takmičarska kuglana sa četiri staze i ugostiteljskom ponudom, velnes centar i manja sala sa dvije svlačionice za treniranje borilačkih sportova, dok će u prizemlju, pored glavne saobraćajnice, biti poslovni prostor.

Planirano je da se sve slobodne površine u okviru parcele urede prema budućim potrebama korisnika i potpuno ozelene.

Predviđeno je i formiranje zelenog tampona, gdje bi visoko drveće ublažavalo negativne posljedice buke i prašine. Kapacitet parking-prostora čine 122 mjesta za automobile i četiri parking-mjesta za autobuse, a uređeni plato ispred dvorane, budući pješački trg, imaće ljetnju pozornicu.