Knežević: Đukanović ima milijardu evra

Predsjednik Crne Gore i lider vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović ima milijardu evra i pozadina svih sukoba sa njim su novac, imovina i uticaj na investitore tvrdi vlasnik Atlas grupe Duško Knežević.

Knežević je sinoć rekao i da ima snimak kako Đukanoviću daje pare koji prati poduži tonski zapis razgovora. On tvrdi da će svi dokazi o Đukanovićevoj korumpiranosti ugledati svjetlost dana nakon što on sa svojim timom to odluči, jer je navodno riječ o interesu njegove kompanije, brojnih poslovnih partnera na raznim kontinentima.

– Idem do kraja i ovo je istorijski momenat za smjenu Đukanovića. A ukoliko se meni nešto desi, moja familija će objaviti što imam i ja neću odustati. Važno je da narod što više izađe na ulice i neću odustati dok se ne formira tehnička vlada i raspišu novi izbori i biću uz narod. Moram da vodim računa o svojim interesima, kao i o protestu, a objavljivanje materijala je radi svrgavanja Đukanovića. DPS će pući i po šavovima i tamo je alarmantno stanje i Đukanović ne vjeruje ni tjelohraniteljima – rekao je Knežević za hercegnovsku Novu TV, dodajući da je sve izbore “Đukanović dobio zahvaljujući kupovini glasova”.

On je rekao da će “prijee Đukanović otići u Spuž”, nego što će on doći u Crnu Goru, kao i da “predsjednik Crne Gore ima preko milijardu evra”.

– Nisam svetac, ali sam shvatio da sam u pogrešnoj vezi, i to ne možete da kontrolišete, i mislio sam da to može da se popravi. Kada su oni upali u banke, krenuo sam u obračun sa njima i spreman sam da odgovaram, ali pod međunarodnom arbitražom, a ne pod Katnićem i Stankovićem. Pozadina svih sukoba sa Đukanovićem su pare i imovina i uticaj na investitore. Pozivam Miomira Mugošu (bivši gradonačelnik Podgorice) da ispriča istinu i kaže sve o kući na Gorici i finansiranju grada. Mislio sam da je sukob sa Svetozarom Marovićem politički, ali pravi razlog je otimanje imovine od Mirka Latinovića – tvrdi Knežević.

Dodao je da se nije dovoljno bavio bolnicom u Meljinama jer je to prepustio Milu Đukanoviću i njegovim ljudima.

– Nisam se mnogo bavio Meljinama, jer sam mislio da će novi menadžment valjano upravljati u toj ustanovi, ali smo imali stalne gubitke oko 200.000 evra mjesečno. Uvođenje stečaja je jedan kriminalni akt. Uveden je stečaj zbog 17.000 evra, a tamo je vrijedna milionska imovina. Đukanović bolje zna o mojoj imovini i glavni sukob je između nas oko imovine. Uglavnom, Crna Gora ide u duboku diktaturu, a on neće na miran način riješiti proteste građana – vjeruje Knežević.

Poruka iz Londona i bivšeg britanskog ambasadora, prema riječima Kneževića, jeste da je Milo odslužio svoje i da je on u Londonu zaštićen.

– Normalno živim i drago mi je što me brani Stivi Kejn, koji je branio Slobodana Miloševića, koji je bio pošten čovjek i nije bio kleptoman kao Đukanović, ali nije shvatao snagu Zapada – rekao je Knežević i dodao “da su oko Svetog Stefana umiješan Šinavatra i Pjui, jer nije bilo bilo krupnije investicije koju nije kontrolisao Đukanović.

Knežević je demantovao i da je saradnik bilo koje strane obavještajne službe, a da je slučaj policijske zgrade u Podgorici, poznate kao Limenka, navodno “dogovor između Ivana Brajovića i Aca Đukanovića i da to predstavlja čist kriminal”, rekao je Knežević dodajući da je i Ivanu Brajoviću, predsjedniku republičke Skupštine, “davao pare”.

On kaže da je aktuelni premijer i potpredsjednik DPS-a Duško Marković rezervisan oko aktuelnih afera i ne miješa se.

– On može biti vezivno tkivo za tehničku vladu iako ga međunarodne organizacije optužuju za vezu sa nekim sumnjivim ljudima. Mislim da oni odmah treba da prihvate formiranje tehničke vlade, jer u suprotnom može im suditi narod – poručio je Knežević iz Londona, za kojim je crnogorska policija raspisala potjernicu.

sputniknews.com/RTRS

Preporuka

Goldštajn: Јandrokovićeve laži o Blajburgu
views 16
Hrvatski istoričar Ivo Goldštajn kritikuje predsjednika Hrvatskog sabora Gorana Јandrokovića zbog stavova o Blajburgu i poručuje da ustaše nisu bile n...
Haradinaj smijenio Srpkinju zbog objave o NATO bom...
views 39
Zamjenica ministra pravde Vesna Mikić iz Srpske liste smijenjena je sa ove pozicije zbog objave na Fejsbuku o NATO bombardovanju, prenosi Kossev. ...
Volf: Velike sile se rehabilituju preko srpskih le...
views 13
Srbija se širom Evrope predstavlja kao uzrok evropskih nedaća u posljednjih 100 godina, sve sa ciljem da se rehabilituju velike sile za grijehe iz pro...
Niš: Obilježen Dan sjećanja na stradale u NATO agr...
views 11
Zvucima sirena za uzbunu i gašenjem svetla, tačno u 19.45, kada su NATO avioni bacili prve bombe, počelo je centralno obilježavanje 20. godišnjice od ...
MOŽDA JE OVO LET U SMRT, ALI NE OBIČNU, VEĆ ČASNU!...
views 116
U anale istorije ušlo je obraćanje ovog komandanta pilotima 98. jurišnog puka pred borbeno poletanje na aerodromu Lađevci, 24. marta 1999. godine R...
DJECA ŽRTVE NATO BOMBARDOVANJA Sjećanje na Milicu ...
views 38
Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve NATO bombardovanja 1999. godine, danas je u Tašmajdanskom parku u Beogradu položeno cvijeće na spomen-obi...