Ova mama je sinu uvela 17 strogih pravila kada mu je dala mobilni telefon, a sada ćete to učiniti i vi (FOTO)

Mel Vots je postala super mama i kupila sinu telefon, ali je zato postavila jasna pravila koriščenja

Mel Vots je odlučila da sinu kupi mobilni telefon, ali je zato smislila 17 strogih pravila kojih mora da se pridržava da mu ga ne bi oduzela. Njen primer bi trebalo i vi da sledite.

Neizbežna činjenica je da će vaše dete u nekom trenutku želeti da ima svoj mobilni telefon. Postoji mnogo toga što se može nabrojati kao stavka “za” kada je davanje ličnog mobilnog telefona detetu u pitanju, a ima mnogo toga i “protiv”. Na primer, kako možete zaštititi dete od neželjenih sadržaja do kojih može doći putem mobilnog telefona ili kako ga možete zaštititi od zračenja?

Mel Vots, poznatija pod nadimkom “The Modern Mumma”, je odlučila da kupi sinu njegov mobilni telefon, ali da uspostavi čak 17 pravila korišćenja iste naprave.

Ona je na svom blogu podelila ova pravila kako bi bila dostupna svim roditeljima, a evo šta je 12-togodišnji Ejden morao da poštuje.

U ugovoru koji je sastavila stoji – Prihvatanjem ovih uslova možete zadržati telefon, a kršenjem vam se garantuje njegovo oduzimanje i razmatranje novih pravila pod kojim ćete ga imati.

1. Ukoliko se telefon razbije ili ošteti, moraš ga popraviti o sopstvenom trošku, jer ti je obezbeđen sa najboljom mogućom zaštitom ekrana i zaštitom za masku. Ako ga izgubiš, to ti je što ti je.

2. Uvek odgovartaj na pozive svojih roditelja. Ako ne možeš da se javiš napiši poruku. Ako ni to ne možeš, javi se u doglednom periodu kako ne bi došlo do potrage.

3. Internet – jednom kada prekoračiš količinu koja ti je dostupna, nemaš pravo da ga dopunjavaš do sledećeg meseca.

4. Nema mobilnih telefona u sobama.

5. Mobilni telefon se daje roditeljima pre nego što se krene na spavanje.

6. Nema poruka ljudima pre 7:30 ujutro jer neki ljudi spavaju. Čudno?

7. Ispoštuj pravila škole i policije koja se tiču mobilnih telefona.

8. Ne slikaj i ne snimaj ljude koji toga nisu svesni. To uključuje i strance, pogotovo kada te lepo zamole da to ne radiš.

9. Ne postavljaj ništa na društvene mreže o sebi i sestrama što ne želiš da vide tcvoja majka i baka.

10. Ne “troluj” ljude na društvenim mrežama.

11. Lozinke i nalozi nam moraju biti dostupni u svakom momentu. Samo da vidim da nešto od toga promeniš a da mi nismo obavešteni!

12. Ako namerno obrišeš ili sakriješ stvari na mobilnom telefonu, društvenim mrežama ili imejlu, biće ti ugašeni svi nalozi.

13. Zapamti šta pišeš i pričaš, jer nekada može da se desi da ono što kažeš ne bude ni blizu onoga što misliš.

14. Ono što jednom objaviš na društvenoj mreži ostaje tamo zauvek.

15. Ako te neko maltretira uputi nas u to. Nemoj da kriješ.

16. Imati svoju SIM karticu i posedovati svoj telefon je velika i bitna stvar, gotovo privilagija.

17. Svako nasilje, ili ponašanje koje dovodi do toga da izgubimo poverenje u tebe će rezultirati oduzimanjem telefona.

Razmotrite da nešto slično ovim pravilima uvedete i svojoj deci pre nego što im date mobilni telefon na korišćenje.

(Telegraf.rs / dailyrecord.co.uk)

Preporuka

Kako da budete dobar uzor svom djetetu: Dr Ranko R...
views 213
Da li smo model koji ukazuje detetu da treba da bude samostalno ili model koji kaže: „Ne brini, ja ću sve uraditi?“ "U narednim redovima, dotaći ću...
Pet pitanja koja obavezno morate da postavite part...
views 67
Spremni ste za zajednički život. To je velika stvar u životu svakog ljubavnog para, to vezu dovodi na viši i ozbiljniji nivo Osim što treba da brinet...
Evo kad tačno treba da zamenite svaku stvar u svoj...
views 46
Sve ima rok trajanja, i dušek, i jastuk, pa i vaš donji veš Nastupa sezona prolećnog spremanja, pa ne bi bilo loše da znate šta. kada i zbog čega tre...
Zašto je svijet prepun sebičnih kretena: Kako su n...
views 26
Mračna trijada evolucione psihologije Svet se neprestano menja, napreduje, razvija, ali kada je reč o evoluciji psihologije, lako možemo da uoč...
ANA BRNABIĆ DOBILA DIJETE Partnerka premijerke Srb...
views 672
Partnerka predsjednice vlade Ane Brnabić, Milica Đurđić, porodila se danas u Beogradu.       Milica Đurđić je rodila dj...
“VITEZ MOGU BITI, ALI NISAM PRINC” Ova opština nud...
views 58
“Ne mogu ženi biti princ. Vitez mogu. Ali to danas nije dovoljno”. Ovako je svoju muku novinaru Radija Slobodna Evropa opisao anonimni neženja, jedan ...