Obilaskom završnih radova na rekonstrukciji lokalnog puta Grabovac-Petrovo u Prijedoru, predstavnici gradske vlasti najavili su danas početak sezone intenzivnije rekonstrukcije i izgradnje puteva na području grada.
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je novinarima nakon obilaska radova da je put Grabovac-Petrovoela dugačak 1.176 metara, da je cijena investicije oko 76.000 KM, kao i da je to jedan od najnaseljenijih dijelova na području Petrovo.

On je najavio da slijede poslovi rekonstrukcije makadamskih i asfaltnih puteva, a potom i izgradnje asfaltnih puteva.

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Sead Jakupović naveo je da je u ovom dijelu Petrovo najviše ljudi koji i žive u svojim kućama, a najmanje onih kojima su kuće tu, a žive u inostranstvu, zbog čega je ovaj put najviše i bio potreban.

“Izvođač radova `Prijedorputevi` kvalitetno je radio i građani su zadovoljni. Sredstva za ovo su obezbijeđena još polovinom 2017. kreditnim zaduženjem i danas se to konačno završava presvlačenjem drugog sloja asfalta, a naredna dva dana biće postavljene bankine”, naveo je Jakupović.

On je najavio da će ograničenje tereta na ovoj dionici biti deset tona i da će biti postavljena odgovarajuća signalizacija, te pozvao mještane da prijave onog ko ne bude poštovao to ograničenje, a sve sa ciljem da se zaštiti put.

“Ovdje živi mješovito stanovništvo, Srbi i Bošnjaci, i nije bilo nikada nikakvih problema što i danas želim da naglasim”, rekao je Jakupović, navodeći da se svake godine održava proslava hidžretske Nove godine koju i grad podržava.

Mještani zaseoka Grabovac Mirko Ratković i Fadil Softić zahvalili su gradskim vlastima i rekli da će obnovljeni put umnogome olakšati život mještanima.

Video:Kozarski

Foto: prijedorgrad