Policijski službenici Policijske uprave Prijedor izvršili su kriminalističku obradu lica inicijala L.G. (1976) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo “Oštećenje ili uništenje javnih uređaja”.

Osumnjičeni se tereti da je u mjestu Koprivna dana 17.03.2019. godine, oko 14,00 časova, prilikom izvođenja poljoprivrednih radova na njivi, izazvao požar koji je zahvatio nisko rastinje a zatim se proširio na objekat vodene pumpne stanice koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Tom prilikom u potpunosti je izgorio krov na navedenom objekta te su oštećene tri pumpe za vodu a koje služe za napajanje lokalnog vodovoda.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica L.G. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće podnesen izvještaj za krivično djelo “Oštećenje ili uništenje javnih uređaja”, navedeno je u saopštenju PU Prijedor.

PU Prijedro apeluje na građane da prilikom proljetnog uređenja svojih imanja, spaljivanje korova te drugog gorivog materijala kao i ostale poslove vrše na odgovoran i maksimalno oprezan način, kako ne bi došlo do požara i neželjenih posljedica.

SRNA/RTRS