Emilio Baldo osumnjičeni za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Markovića tvrdi da je u kritično vrijeme bio sa udatom ženom čije ime nije želio navesti.

Baldo je tokom saslušanja pred republičkim tužiocem negirao da je na bilo koji način povezan sa ubistvom Krunića i Pavlovića, te ranjavanjem Gorana Ilića. U svom iskazu potvrdio je da je nekoliko časova prije ubistva, sjedio u društvu Kovačevića i Đukanovića u kafe baru “Pink” u Glamočanima. Objasnio je da je u pomenutom lokalu sjedio od 20 i 21 čas, te da su pričali o “suncobranima”.

U iskazu Balda je naveo da je nakon lokala “Pink” otišao sam, dok su Kovačević i Đukanović otišli crvenom “korsom”.

U vrijeme kada je izvršen napad u Glamočanima, Balda tvrdi da je bio sa prijateljicom, ali njeno ime nije želio navesti, jer je kako je objasnio riječ o udatoj ženi?!

Nakon sastanka sa misterioznom ženom, Baldo kaže da je otišao do kuće, a zatim se autom zaustavio na parkingu u Laktašima, na kojem je proveo 15-ak minuta.

U 22.55 časova Balda navodi da je došao po suprugu u lokal “Alabama” gdje radi kao konobarica.

Foto: Srpskainfo

Emilio Baldo

– Krunića poznajem iz viđenja. Nikada nisam radio kod njega, niti imam ikakve veze s njim. Kategorički tvrdim da Kovačević i Đukanović dok sam ja bio s njima, nisu pominjali Krunića i ne znam da li su imali ikakve relacije s njim – rekao je Baldo u republičkom tužilaštvom.

Balda je povezanost sa ubistvom negirao i u Okružnom sudu u Banjaluci tokom ročišta za razmatranje pritvora. Njegov advokat Dragan Stupar protivio se određivanju pritvora, navodeći da je neosnovan.

Međutim, Okružni sud u Banjaluci juče je odredio pritvor osumnjičenom u trajanju od mjesec dana.

Republički tužilac Snježana Petković potvrdila je juče da su istražioci pronašli dvije automatske puške, među kojima i američku “vinčesterku” i okvire s municijom, koje su korištene u likvidaciji banjalučkog biznismena Slaviše Krunića (48), njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića (37), te teškog ranjavanja Gorana Ilića.

Istražioci su u srijedu u banjalučkom naselju Zalužani locirali i crvenu “opel korsu” koju je u noći ubistva vozio napadač Željko Kovačević, a koji je ubijen tokom napada na Krunića.

Automobil je bio parkiran kod poslovnice “Pošta Srpske” u Zalužanima, a nakon uviđaja je prebačeno u policijski depo.

Potencijalne krunske dokaze u budućem krivičnom postupku pronašli su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP RS nekoliko stotina metara od mjesta likvidacije.

Pripadnici SAJ već nekoliko dana detaljno pretražuju šire područje Glamočana u potrazi za materijalnim dokazima koji bi omogućili potpuno rasvjetljavanje krivičnog djela koje je okvalifikovano kao teško ubistvo.

Vozilo i oružje će u narednom periodu biti upućeni na vještačenja kako bi se utvrdilo da li se poklapaju sa čaurama pronađenim na mjestu ubistva Krunića i Pavlovića, te da li na njima ima eventualnih biloških tragova.

Policija i dalje traga za osumnjičenim Benedijem Đukanovićem, za kojim je raspisana i potjernica. Međutim, još uvijek nema podataka da je Đukanović prešao granicu i vjeruje se da se i dalje nalazi na teritoriji BiH. Utvrđeno je i da je sa mjesta zločina pobjegao bijelim “golfom 7”, registarskih oznaka 003-K-770, koji je snimljen na području Policijske uprave Doboj.

– Policija moli sve građane ukoliko primjete osobu ili vozilo sa fotografije da o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili na dežurni broj 122 – rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Podsjetimo, prema dosadašnjim rezultatima istrage za ubistvo Krunića i Pavlovića osumnjičeni su ubijeni Željko Kovačević, odbjegli Benedi Đukanović i Emilio Baldo kojem je Republičko tužilaštvo RS juče predložilo jednomjesečni pritvor.

Srpskainfo