Jedna od najznačajnijih manifestacija grada Prijedor – Prijedorsko ljeto kulture 2019. godine, počinje ove godine Smotrom folklora „Zaigrajmo, zapjevajmo“ koja će 30. maja okupiti   okupiti 12 kulturno – umjetničkih društava sa područja Grada. Nastup folklornih ansambala počinje u četvrtak 30. maja 2019. godine u 20,00 časova u SD „Mladost“.

11 godina za redom ova manifestacija nudi građanima raznovrsne i zanimljive programe tokom ljetnih mjeseci. Kompletan program Prijedorskog ljeta kulture 2019. nudi 42 programa iz pozorišne, likovne, književne, horske, filmske, muzičke, lutkarske, etnološke i  folklorne oblasti, a odvijaće se na preko 30 različitih lokacija na području Grada.

Kao i prethodnih godina, cilj ove manifestacije, koja objedinjuje kulturu i turizam, je ponuditi kvalitetne i interesantne sadržaje građanima Prijedora i svima onima koji u ljetnim mjesecima borave u našem Gradu.

Učesnici Ljeta kulture i ove godine su sve javne ustanove kulture, kulturno – umjetnička društva, Vrtić i mnoga udruženja i pojedinci.

prijedor24h