Na centralnom trgu u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici održan je veliki protest Srba, zbog jučerašnjeg nasilnog upada specijalnih jedinica ROSU na sjever Kosmeta.

Rakić je rekao da onaj ko je zaista snažan ne pokazuje tu snagu iživljavajući se na starima i bolesnima, kao što se juče dogodilo.

– Ako žele da čiste dvorište, neka krenu od svog dvorišta. Svjedoci smo najveće nepravde kojoj nema kraja. Znam da ćete reći da je teško ostati pribran i smiren, ali apelujem da ne nasijedate na prookacije skuvane po receptima zapadne kuhinje – rekao je Rakić danas okupljenima u centru Kosovske Mitrovice.

Protesti na KiM (Foto: RTRS)

Protesti na KiM (Foto: RTRS)

Naveo je da Srbi vjeruju Vučiću i da će Srbi ostati na Kosovu. Odavde nema nazad – poručio je Rakić.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je ranije danas da će srpski narod u podne iz centra Kosovske Mitrovice poslati jasnu poruku da je jedinstven i složniji nego ikad.

Protestni miting je zakazan poslije jučerašnje akcije i upada specijalne jedinice kosovske policije ROSU na sjever KiM, u kojoj je, kako je juče saopštio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, uhapšeno 28 lica, od toga 19 policajaca i devet građana.

Protesti na KiM (Foto: RTRS)

Protesti na KiM (Foto: RTRS)

Rekao je i da je od tih 19 policajaca jedanaestoro Srba, sedam Albanaca i jedan Bošnjak, a svih devet uhapšenih građana su Srbi iz Zubinog Potoka koji su se suprotstavili pripadnicima ROSU kod mesta Varage.

RTRS