U okviru operativne akcije kodnog naziva “Klub” usmjerene na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga i navođenjem na prostituciju slobode su lišeni Srđan Boškov, Mirko Salamić, Lea Dokmanović, Nail Kapo, Medina Kapo, Amer Isaković, Ljubiša Bajičić, Stefan Adamović, Dijana Babić, Marinko Marjanović i Јelača Dragan, saznaje RTRS.

Načelnica Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović rekla je za RTRS da su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka,a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka provode operativnu akciju kodnog naziva “Klub”, koja je usmjerena na sprečavanje rasturanja i proizvodnje opojne droge, kao i navođenja na prostituciju.

Akcija "Klub" (Foto: RTRS)

Akcija “Klub” (Foto: RTRS)

– U okviru današnjih aktivnosti izvršeni su pretresi na više lokacija na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka, kao i Policijska uprava Gradiška, slobode je do sada lišeno 11 lica – istakla je ona.

Miljanovićeva je istakla da će protiv ovih lica, kao i jednog lica koje se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u KPZ Doboj, biti podeseni izvještaji nadležnom tužilaštvu.

– U današnjim aktivnostima pronađena je i zaplijenjena određena količina opojnih droga marihuane i spida, zatim i oprema koja se koristi za proizvodnju opojnih droga. Zaplijenjeni su i mobilni telefoni, kao i ostali predmeti koji potiču iz izvršenja krivčnog djela – navela je Miljanović za RTRS.

RTRS