Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je danas da bi Savjet ministara u tehničkom mandatu trebalo da objasni javnosti BiH u kojem kapacitetu radi, šta bi konkretno preduzeo da sanira posljedice požara u migrantskom centru u Velikoj Kladuši i iz koje budžetske rezerve bi izdvojili taj novac.

– Oni, naravno, nemaju odgovor na ova pitanja i ne mogu pravdati to što ističe i druga odluka o privremenom finansiranju koja limitira izdvajanja iz budžetske rezerve i mnoge rashode koji su bitni za funkcionisanje institucija. Vrlo je moguće da oni to i ne znaju. Bez imalo uvijanja i najjasnije rečeno – SDA sa svojim trabantima u Savjetu ministara drži kao taoce Republiku Srpsku, ali i lokalne zajednice u BiH – rekao je Špirić Srni.

On je istakao da se po principu divljeg zapada u zajedničkim institucijama otimaju nadležnosti, pozicije i sprečavaju aktivnosti od opšteg interesa, a nameću se odluke od ličnog interesa.

– Krajnje je vrijeme da ljudi u SDA shvate da je formiranja vlasti jedini način da se očuvaju institucije, povjerenje i ustavni poredak BiH – naglasio je Špirić.

SRNA/RTRS