Zlatni pijanista iz prijedorske Muzičke škole “Savo Balaban” Nikola Đorojević, osvojio je prvu nagradu na prestižnom međunarodnom takmičenju pijanista “Piano talent” u Milanu.

Među brojnim izvođačima briljirao je i Filip Dukić, osvojivši treću nagradu.

Mladi muzičari iz 28 zemalja takmičili su se u Milanu. Virtuozi na klaviru iz prijedorske Muzičke škole bili su i više nego zapaženi. U Srpsku su se vratili okićeni nagradama.

– Pripremao sam se čitave godine, a pred takmičenje su pripreme bile malo intenzivnije. Takmičenje je stvarno jako, konkurencija je bila jako dobra – rekao je Đorojević.

Dukić je naveo da se tokom cijele godine pripremao za ovo takmičenje koje je bilo jako kvalitetno i na kojem je bilo dosta takmičara iz Evrope i svijeta.

Filip Dukić (Foto: RTRS)

Filip Dukić (Foto: RTRS)

Osim talenta i truda pijanista, zasluge za uspjeh u Milanu, pripadaju i njihovoj profesorki klavira.

– Takmičenje kao takmičenje je jako. Bilo je puno učesnika iz raznih zemalja, tj. Kine, Rusije, Bjelorusije, Švicarske, Njemačke. – navela je Borijana Kurtović Stevandić profesorka Muzičke škole “Savo Balaban” iz Prijedora.

Direktor škole Aljoša Novaković dodao je da ponosan i presrećan na nagrade koje su učenici osvojili.

Oni su vjerovali u njih, a Nikola i Filip to su i više nego opravdali. Uspjesima ovdje nije kraj. Takmičenje u Milanu samo je podstrek da nastave dalje i ostvare svoj “umjetnički” san.

RTRS