Rebelansom budžeta u Skupštini Grada Prijedor skinuta je stavka izgradnje reflektora na Gradskom stadionu u vrednosti od 396.000 maraka, a deo tog novca je usmeren na novu stavku – izgradnju terena sa veštačkom travom u Gomjenici u iznosu od 200.000 maraka.

Taj novac bi trebalo da bude utrošen za pripremu podloge za postavljanje veštačke trave, prilaznog puta i parkinga na lokalitetu za koji se i Fudbalski savez BiH dopisom potpisanim od Nihada Hodžića izjasnio da nije prihvatljiv iz više razloga, već da teren iz projekta UEFA i FIFA treba da bude realizovan na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona.

Ovakva odluka gradske Skupštine o skidanju sredstava za izgradnju reflektora koji će da budu obavezni u takmičenju u Premijer ligi BiH u najmanju ruku čudi, pa ostaje da se vidi da li će ona dodatno da zakomplikuje ionako komplikovanu situaciju u Gradu Prijedoru, ali i njegovom fudbalu. Prema informacijama iz grada na Sani u sredu je održana vanredna sednica Skupštine na kojoj se raspravljalo samo o poplavama 2014. i 2019. godine, bez mogućnosti kandidovanja pitanja iz drugih oblasti, odnosno izvan usvojenih tačaka dnevnog reda.

Na jednom od narednih sjednica gradske Skupštine biće kandidovano pitanje o sredstvima koja su ukinuta za izgradnju reflektora jer ovim potezom automatski gradske strukture su, automatski, protiv šampionskih i premijerligaških ambicija Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, iako su jedan od sponzora ovog kluba.

Sportski žurnal