Španska policija je brzom reakcijom i uz pomoć britanskih turista spasla život Srbinu koga je vezanog na balkonu držao sunarodnik koji mu je prethodno nožem isjekao vrat, piše Olivepress.

Jeziva scena odigrala se u četvrtak u poznatom španskom ljetovalištu kada su turisti primjetili kako na trećem spratu hotela jedan muškarac drži drugog vezanog za ogradu. Muškarac, kako se ispostavilo kasnije, Srbin, imao je peškir umotan oko glave dok mu se sa vrata, niz tijelo slivala krv…

Grupa Britanaca je posmatrala stravične scene u Kosti del Sol dok je jedan Srbin prijetio da će ubiti drugog.

Dramatična operacija spasavanja uslijedila je nakon što su izbezumljeni turisti zvali policiju u pomoć zbog čovjeka sa “presječenim grlom”. Lokalna policija je brzo stigla na lice mjesta, a napadač je tada i dalje u ruci držao “veliki kuhinjski nož” na grlu žrtve koja je bila vezana za ogradu.

Vezani Srbin spasen je zahvaljujući paru britanskih turista koji su se nalazili u sobi pored one u kojoj je odvijala jeziva drama.

Par se dosjetio da ključ od svoje sobe odmah da policajcima koji su brzo ušli u njihovu sobu i preko balkona počeli da pregovaraju sa naoružanim Srbinom, čiji identitet još nije otkriven.

– Juče popodne, u luci Dukesa, intervenisali su lokalni policajci, izbjegavajući tragičnu situaciju, spasivši život srpskom državljaninu, kome je sugrađanin prijetio smrću. Žrtvu, zavezanih očiju i umrljanog krvlju, napadač je držao na jednom od balkona, ispred zaprepašćenih prolaznika – saopšteno je iz opštine Manilve.

Veći horor sriječen je tako što je jedna policajka sa balkona pokušala da umiri napadača, dok je njen partner za to vrijeme ušao u sobu u kojoj je bio napadač.

– Službenici su odmah pokušali da smire napadača koji je prijeteći mahao nožem. Dok je jedna policajka pokušavala da ga ubijedi (da baci oružje), njen partner je ušao u kuću i razoružao agresora – navodi se u saopštenju.

(Blic)