Pola vijeka je prošlo od 1969. godine, i čuvenog dvomeča OFK „Prijedor“ sa NK „Jedinstvo“ iz Zagreba. Obe ekipe su se nadmetale za mjesto u drugoj jugoslovenskoj ligi. Nažalost, Zagrepčani su to mjesto uzeli. Ali sjećanje na ovo razigravanje i dalje traje. Tako su se danas, na Gradskom stadionu, okupili veterani „Prijedora“, koji su odigrali tu utakmicu. Medu njima i Milan Kovačević, koji je poručio da je ovo ujedno i njihov način da obilježe jedan vijek igramnja fudbala u Prijedoru. Dan je ovo kad se sjećaju igrača koji više nisu živi, ali i da se sjete jednog drugačijeg fudbalskog vremena.

– Obišli smo i grobove naših preminulih saigrača. Ostalo je nas šest, i nastojaćemo da pazimo tu tradiciju, i ako bog da, doživimo više od 50. godišnjice – rekao je Kovačević.

Sve je dobro počelo, prisjeća se susreta tadašnji zamjenik kapitena „Prijedora“ Fuad Šeremet. Prvo poluvrijeme prve utakmice u Zagrebu vodili su 3:0. A onda preokret 4:3 za domaće. Revanš u Prijedoru završio je 1:1, ali to nije bilo dovoljno za prolaz dalje. Šeremet kaže da se zarekao da neće više igrati fudbal ako ne uđu u Drugu ligu. To je i ispunio, ali ipak kaže da su to bile utakmice za pamćenje.

– Bila je to zaista velika utakmica. Mislim da je bila među boljim utakmicama tog vremena, a igrali su najbolji igrači koje je Prijedor tad imao – kaže Šeremet.

A na Gradskom stadionu prijedorske fudbalske legende pogledale su i trening prvotimaca „Rudar Prijedora”, na kojima je zadatak da ispišu nove stranice ¡storije sporta u gradu na Sani.