Juniorski sastav Fudbalskog kluba Rudar Prijedor gostuje večeras (19 časova) na stadionu “Rođeni” u Vrapčićima i odmjeriće snage sa domaćim Veležom u drugom kolu Omladinske Premijer lige BiH. Pred ovaj duel trener juniora “rudara” Srđan Marjanović je rekao:

-Poslije premijernog nastupa protiv Slobode iz Tuzle kod kuće i poraza 1:3 idemo u goste Veležu u Mostar. Onaj ko je bio na utakmici protiv Tuzlaka vidio je da rezultat nije realan po dešavanjima na terenu, ali šta da se radi. Promašili smo penal, imali stativu, prečku, dali autogol. Sada idemo u Mostar da pokušamo da popravimo utisak i pokušamo da dođemo do povoljnog rezultata. Raduje me da igramo dobro, tečno, da stvaramo šanse. Iz takve igre moraju da proistaknu i dobri rezultati.

Potom se Marjanović osvrnuo i na uočene probleme koji su logični kada se iznesu činjenice u javnost.

-Nije nikakav alibi, ali imamo najmlađu ekipu u Premijer ligi BiH za juniore. Osim toga ovo je za nas sasvim novo, do sada nepoznato takmičenje i igrači moraju da se priviknu na ovaj rang, na rivale koji su mnogo ozbiljniji i jači od dosadašnjih koje smo imali i protiv kojih smo igrali. Naši fudbaleri treba da shvate gdje se nalaze i šta ih očekuje. Takođe, iz juniora nam je izašla, pred ovu sezonu, kompletna odbrana, koju sam lično stvarao tri do četiri godine, a ona je uvijek kompleksna i osjetljiva, specifična, potrebno je vrijeme da se uigra i bude na nivo koji se od nje očekuje. Bez obzira na nedostatke koje imamo i koje želimo da ispravimo optimisti smo i nadamo se da ćemo iz utakmice u utakmicu djelovati sve bolje i uigranije, preciznije i sakupljati bodove – rekao je na kraju Srđan Marjanović, trener juniora FK Rudar Prijedor.

prijedor24h