Udruženje građana Istočna alternativa Republike Srpske smatra da bi trebalo sankcionisati govor mržnje hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i, kako su ocijenili, ostrašćenom srbomrscu zabraniti ulazak u Republiku Srpsku.

Ovo udruženje građana najoštrije je osudilo jučerašnju izjavu Komšića koji prijeti ratom i nestankom svih Srba koji ne prihvataju nametanje stavova političkog Sarajeva, odnosno SDA čiji je on, kako kažu, trabant.

Istočna alternativa u saopštenju ukazuje da su neprihvatljive Komšićeve prijetnje srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji, u skladu sa ustavnim obavezama, zastupa interese Republike Srpske i srpskog naroda koji ga je izabrao.

– Ozbiljna je prijetnja da oni, koji se zalažu za vraćanje nadležnosti koje su nezakonito oduzete Republici Srpskoj, što čvrsto zastupa Dodik, mogu da “završe u Hagu i pod zemljom”, kao i oni koji su se 1992. godine borili za Republiku Srpsku – navode iz ovog Udruženja, ocjenjujući da je to prijetnja svakom Srbinu koji se protivi stavovima Komšića i “njegovih mentora” iz SDA zahvaljujući kojima je izabran u Predsjedništvo.

Udruženje građana Istočna alternativa ocijenilo je da je Komšićeva izjava poziv na rat koji priziva sa ciljem istrebljenja srpskog naroda, ali zaboravlja da rat ne bira žrtve.

SRNA/RTRS