Rad pod nazivom “Šta je unutra” /What is inside/ pobjednik je ovogodišnjeg konkursa za novi gradski mural u Prijedoru.
Na “Fejsbuk” stranici Udruženja likovnih umjetnika Prijedor /ULUP/ objavljeno je da je autor pobjedničkog prijedloga Andrej Žikić Artez, koji je time postao dobitnik nagrade Paola de Manjinkor.

Riječ je o beogradskom vizuelnom umjetniku koji je obojio zidove mnogih gradova, među kojima su Istanbul, Beč, Kairo, Almati, a početkom ove godine naslikao je mural u jednoj od najprometnijih ulica u Madridu.

Artezov rad je pobijedio u konkurenciji od ukupno 57 prijedloga koje su poslali autori iz Srbije, BiH, Italije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Grčke, Španije, Portugalije, Poljske, NJemačke, Egipta i Maroka.

O ovogodišnjem muralu je konačnu riječ dao stručni žiri u sastavu: LJubiša Pušac /akademski umjetnik i prošlogodišnji pobjednik konkursa/, Lidija Kević, Aleksandra Savić i Milijana Marmat /Zavod za izgradnju grada/, Luiđi Penasa /slikar/, Klaudija Zini /kustos/ i Boris Eremić /slikar i predsjednik ULUP-a/.

Nakon obavljenog izbora pobjedničkog murala, slijedi uređenje fasade i oslikavanje murala, kada će autoru biti uručena nagrada “Paola de Manjinkor”.

Godišnja međunarodna nagrada za najbolji mural u Prijedoru “Paola de Manjinkor” sastoji se iz plakete i nagradnog fonda od 3.000 KM.

Grad Prijedor već krase murali “Šeširdžija” Nataše Konjević iz Banjaluke, “Transformacija” mađarskog strit-art umjetnika Atile Samožija Vidama, “Vrt” rumunskog autora Raula Opree Sadoa, “Grad” umjetničke grupe “Dim tim” iz Beograda, “Negdje između početka i kraja” Selvera Begića iz Banjaluke i “Gejm on” autora LJubiše Pušca.