Ugovor o izgradnji reflektora na gradskom stadionu u Prijedoru potpisali su danas predstavnici grada, Fudbalskog saveza /FS/ BiH i prijedorskog Fudbalskog kluba /FK/ “Rudar”.
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković naveo je da su ovome prethodili višegodišnji razgovori o stvaranju povoljne infrastrukture na stadionu na kojem utakmice igra FK “Rudar”.

“Lično mi je zadovoljstvo i želja da ovaj projekat uspješno završimo, a onda ćemo zajedno stvarati bolje uslove u ostaloj infrastrukturi vezanoj za gradski fudbalski stadion”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon potpisivanja ugovora.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora za administraciju FS BiH Nihad Hodžić rekao je da je u okviru projekta unapređenja infrastrukture, odnosno izgradnje reflektorske rasvjete na stadionima Premijer lige BiH, grad Prijedor nakon dvije godine prepoznat kao lokalna zajednica koja je spremna da učestvuje u ovom projektu i da je rezultat toga današnje potpisivanje trojnog ugovora.

“Cijeli posao trebalo bi da bude završen do kraja maja iduće godine, a propozicije kroz licenciranje klubova za nastup u Premijer ligi kažu da klubovi moraju nastupati na stadionima koji imaju reflektorsku rasvjetu od sezone 2020/2021”, rekao je Hodžić.

On je dodao da će Fudbalski savez učestvovati sa 230.000 KM, a da će većinski u projektu učestvovati Gradska uprava.

“Predviđamo da će biti potrebno 100 reflektora da bismo postigli nivo rasvjete minimalno 800 luksa koliko je potrebno za stadion druge kategorije po UEFA kategorizaciji”, naveo je Hodžić.

Predsjednik Upravnog odbora FK “Rudar” Prijedor Darko Milunović podsjetio je da je nova uprava prije dva mjeseca najavila mnoge sportske i infrastrukturne ciljeve, a da je jedan od njih izgradnja reflektora, veća posjećenost utakmica i veći prihod od prodaje ulaznica.

“Stvaraju se pretpostavke za, ne samo bolji ambijent na gradskom stadionu, nego i za bolju sredinu za sportske rezultate i dolazak igrača u FK `Rudar` Prijedor”, naveo je Milunović i dodao da je ambicija kluba u ovoj sezoni povratak u Premijer ligu BiH.