Vedrana Rudan žestoko je reagovala na napade na Milorada Pupovca.

* Poznata hrvatska spisateljica Vedrana Rudan na svojoj službenoj stranici je objavila tekst u kojem se osvrnula na poslednje trzavice između Srba i Hrvata u Hrvatskoj, a koje su dovedene do usijanja usled izjave predsednika SDSS-a Milorada Pupovca

* Pupovac je uporedio Hrvatsku s NDH, što je izazvalo političku krizu u vladajućoj koaliciji

* Pupovac je na konferenciji za novinare poručio da on nije četnik, da nije dežurni krivac za poruke koje se razmenuju između Srbije i Hrvatske, te da ta stranka još nije odlučila šta joj je činiti po pitanju ostanka u vladajućoj koaliciji

Tekst Vedrane Rudan prenosimo u celosti:

“Niko normalan u ovoj zemlji ne misli da su Srbi bitni. U Hrvatskoj ih ima koliko i bakterija u mokraći zdravog čoveka. “Nešto”. Ne bih znala to o bakterijama i mokraći da nisam juče bila na sistematskom. Dakle, hrvatski Srbi s Pupovcem na čelu mala su skupina benignih bakterija.

Pa ipak se već nedeljama od Pupovca traži da se “izvini” jer je za ovu Hrvatsku rekao da je NDH ili nešto slično. Nije mi se dalo guglati da bih mogla citirati Nebitnog Čoveka.

Šta ja mislim, je li ova Hrvatska isto što i NDH? Naravno da nije kao što nisu ni moje namere ozbiljne kad svojoj mački kažem da ću je ubiti ili mužu kažem da ću ga udaviti. Frustrirani ljudi u afektu svašta kažu, a Pupovac je s pravom frustriran jer se rodio u zemlji i živi u zemlji u kojoj su hrvatski Srbi ovih dana proglašavani rakom sa metastazama koji ždere jedinu nam i demokratsku nam i civilizovanu nam Hrvatsku.

Ej, nemojte me za*ebavati. Nemojte me je*ati i ostavite Pupovca na miru. Pogledajte se u ogledalo, vi zapenušani, vi divlji, vi kreteni, vi manipulatori, vi lažljivci, vi licemeri. Vi “ubice i razbojnici” kako vas je zvao Krleža. Znam, pitate, ko je Krleža.

Ko ste vi, vladari Hrvatske? Vi ste silovatelji. Vi ste suspektni kriminalci, zato jer su svi hrvatski sudovi na kolektivnom doživotnom godišnjem odmoru. Vi ste pravomoćno osuđeni ratni zločinci. Vi ste lopovi. Vi ste lažljivci. Vi deci u Medačkom Džepu, na prvi dan škole, prodajete priču kako je naš ratni zločinac koji je hladnokrvno bespomoćnoj ženi pucao u glavu nacionalni heroj.

Vi, vladari Hrvatske, nekad gologuze protuve, imate vile, dvorce, ogroman keš, poslujete s Državom, šurujete s Crkvom. Crkva u Hrvata je leglo lopina, pedofila i pe*era koji proklinju homoseksualce i mrze žene.

Vi takvi sudite nekome jer se usudio reći rečenicu da je Hrvatska NDH, ili tako nešto, očajan i bespomoćan pred nasiljem koje se valja našim ulicama. Svako normalan zna da Hrvatska, da i hoće, ne može biti NDH. Nema u njoj više ni Srba ni Jevreja ni krivomislećih Hrvata. Čak i Cigani iz nje beže.

Vedrana Rudan

Vedrana Rudan, Foto: Alo!/Vladimir Marković

U Hrvatskoj danas živi sirotinja koja nema kamo i zločinci koji krvavim očnjacima komadaju sirotu nam domovinu. Odvratne hijene skreću pažnju izluđenog naroda sa njegove nesreće na Pupovčevu rečenicu.

Neš ti taktike. Nismo se uhvatili na ješku, ali smo kukavice. Već trideset godina odbijamo se suočiti s istinom i učiniti nešto da nam ne bude normalno da se optuženi kriminalac kandiduje za predsednika, da nam sveštenik je*e desetogodišnjeg sina, da nam ratni zločinac ostane heroj, da nam se Glavaš, još jedan u nizu “suspektnih” zločinaca, nešto govori u Saboru.

NDH je bila čista fašistička država. Ova Hrvatska je prljava do boli, prljava do očaja, prljava da umreš od smrada i srama. Hrvatska je samo prljava država.

Samo?”

Izvor: ALO