Aleksandar Bulatović i Saša Vidović osuđeni su danas na 37 godina robije zbog ubistva Miroslava Lazarevića u oktobru 2016. godine u Istočnom Sarajevu.

Okružni sud u Banjaluci osudio je Bulatovića na 18 godina, a njegovog saučesnika Vidovića, koji nije prisustvovao izricanju presude, na kaznu od 19 godina robije. Izricanje presude je zbog bezbjednosti bilo prebačeno u sudnicu na drugom spratu Okružnog suda u Banjaluci.

U obrazloženju presude navedeno je da je tužilaštvo i nakon ponovljenog suđenja dokazalo da su Bulatović i Vidović planirali i dogovorili ubistvo Lazarevića.

Prema presudi Vidović, Bulatović i još jedna nepoznata osoba su 16. oktobra 2016. godine terencem BMW X5 presreli Miroslava Lazarevića i izrešetali ga sa 24 hica iz automatske puške.

U optužnici se navodi da su njih dvojica pripremili i organizovali ubistvo Miroslava Lazarevića.

Foto: privatna arhiva/RAS Srbija

Vidović nije prisustvovao izricanju presude

Dok se vozio “golfom 7” ubice su Lazarevića presrele u Beogradskoj ulici ukradenim terencem BMW X5 i prema njemu ispalili 24 hica iz automatske puške, kalibra 7,62 milimetra.

Lazarević je pogođen sa više hitaca i na mjestu je ostao mrtav.

Poslije zločina optuženi su pobjegli prema Sarajevu i pored zgrade u Aleji lipa su zapalili ukradeni BMW.

U vozilu su ostavili pušku i dva okvira puna metaka, koji su izgorjeli. Usljed plamena 26 metaka se aktiviralo čime su ugrozili živote dvije djevojke koje su bile u stanu u prizemlju zgrade.

Od plamena su popucali prozori i izgorjela je stolarija na sobi stana Jasmina Ć. i oštećena su vrata na garaži Nedžada K. Ubrzo nakon ubistva uhapšeni su Bulatović i Vidović.

Stjepan Braco Lazarević otac ubijenog Miroslava Lazarevića izjavio je za Srpakainfo da vjeruje u sud i tužilaštvo, ali da ga nijedna presuda ne može zadovoljiti jer je izgubio sina.

Podsjećanja radi, optuženi se u pritvoru nalaze od oktobra 2016. godine i vrijeme koje su proveli u pritvoru uračunato im je u izrečenu kaznu.

Okružni sud u Banjaluci je u februaru prošle godine osudio Sašu Vidovića (35) i Aleksandra Bulatovića (31) na ukupno 39 godina robije zbog ubistva Miroslava Lazarevića u oktobru 2016. u Istočnom Novom Sarajevu.

Vrhovni sud RS je u oktobru prošle godine ukinuo ovu presudu zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, a suđenje je ponovljeno.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Otac optuženog Aleksandra, Željko Bulatović ubijen je u ponedeljak uveče, ispred zgrade u kojoj je živeo u Ulici Bate Brkića u Novom Sadu, a istražioci proveraju da li je ubistvo ustvari osveta za Miroslava Lazarevića.

Ubica, maskiran kapuljačom, ispalio je Bulatoviću dva hica, u grudi i u glavu i pobegao.

U trenutku ubistva Željko Bulatović navodno je imao veću sumu novca i pasoš.

Kako su pare nađene kod njega jasno je da motiv zločina nije pljačka već da je likvidiran iz nekog sasvim drugog razloga.

Srpskainfo