Specijalno tužilaštvo Crne Gore uputilo je zahtjev srpskim istražnim organima o uzimanju DNK profila Marijana Vujačića radi poređenja sa tragom koji su otkrili u istrazi dva ubistva u toj zemlji.

Podgoričanin Marijan Vujačić uhapšen je 12. juna u Novom Sadu sa falsifikovanim ispravama. Nakon hapšenja otkriveno je da ga policija sumnjiči za čak četiri ubistva u tri države.

Paralelno sa istragom koju protiv njega vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal zbog falsifikovanja dokumenata, istražni organi Srbije i Crne Gore prikupljaju dokaze protiv njega u slučaju ubistava za koje ga sumnjiče.

Tako je ova nedjelja za Vujačića značila ozbiljno suočavanje sa zločinima sa kojima se povezuje, a počela je dolaskom vještaka koji ga je po zamolnici Crne Gore fotografisao i mjerio kako bi obavio antropološko vještačenje.

To znači da će vještak na osnovu fotografija koje je napravio utvrditi da li je on osoba sa snimka nadzornih kamera koja u Podgorici ubila Mila Ilića, povezivanog sa kavačkim klanom.

Već pet dana kasnije, u petak, Vujačić je morao da se suoči sa novim krivičnim djelom koje mu se stavlja na teret – ubistvom Jugoslava Cvetanovića, rođenog brata ubice Nikole Bojovića – Saše Cvetanovića Pitbula koje se dogodilo u Vranju u septembru 2017. godine.

Kako Blic saznaje, nakon što mu je uručena krivična prijava, a on obavio povjerljiv razgovor sa svojim braniocem Borivojem Borovićem, Vujačić je odlučio da se brani ćutanjem.

– U krivičnoj prijavi koja mu je uručena nalazi se i DNK vještačenje koje ga povezuje sa ubistvom – kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

Istog dana, kako se saznaje, srpskom pravosuđu od kolega iz Crne Gore stigao je zahtjev kojim se traži da se osumnjičenom uzme uzorak DNK.

– Nakon što se uzme njegov DNK, on će se uporediti sa tragovima koji su pronađeni na mjestima ubistva Mila Ilića i Veska Kalezića za koja se sumnjiči – objašnjava ovaj sagovornik.

Podsjećanja radi, ime Marijana Vujačića povezuje se sa četiri ubistva u tri države.

On se sumnjiči za ubistva Jugoslava Cvetanovića, rođenog brata ubice Nikole Bojovića Saše Cvetanovića Pitbula, ubistva Gorana Tasića Gokčeta, Mila Ilića i Veska Kalezića u Crnoj Gori.

Jugoslav Cvetanović, za čije je ubistvo Vujačić juče saslušan, ubijen je 27. septembra 2017. godine u neosvjetljenom haustoru zgrade “Lepa Brena” u centru Vranja. U njega je ispaljeno 30 metaka iz oružja sa prigušivačem.

Prema operativnim podacima, Vujačić slovi za osobu blisku ljudima iz vrha škaljarskog klana, a bio je angažovan i od kriminalnih struktura sa kojima kotorska ekipa sarađuje.

Škaljarski klan je povezan sa zemunskim, na čijem čelu je Luka Bojović, za kojeg se vjeruje da je naručio i platio ubistvo Jugoslava Cvetanovića kako bi osvetio likvidaciju svog brata Nikole.

Za smrt Nikole Bojovića osuđen je Saša Cvetanović (brat Jugoslava), koji je počinio zločin 29. aprila 2013. godine u Beogradu.

Vujačić je uhapšen u okviru akcije za koruptivna krivična djela.

Uhapšen zbog falsifikovanja

Vujačić je uhapšen u okviru akcije za koruptivna krivična djela. Osim njega, slobode su lišeni i policajka J. P. (39) i Novosađanin N. B. (41). Protiv policijske službenice Z. D. (54) podnijeta je krivična prijava. Sumnja se da su one omogućile da se Vujačiću izdaju lažna dokumenta sa njegovom fotografijom na ime Miloš Begović.

Izdavanje lažnih dokumenata plaćeno je 1.500 evra.

Srpskainfo