Oni su lišeni slobode odmah po završetku suđenja u Prekršajnom sudu, u 00:30č

Predsjedniku Prave Crne Gore Marko Milačiću stavljene su lisice na ruke odmah po izlasku iz sudnice Prekršajnog suda, po naredbi nadležnog tužioca, a po krivičnoj prijavi zbog krivičnog djela nepostupanje po naredbi za udaljenje iz člana 379 Krivičnog zakonika Crne Gore, saopšteno je te partije.

Sa njim su ponovo uhapšeni i sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković i član Prave Dragoje Vlahović.

„Oni su lišeni slobode odmah po završetku suđenja u Prekršajnom sudu, u 00:30č, gdje su prethodno saslušavani pet sati, zbog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru, koji im je takođe stavljen na teret“; naglaisli su iz Prave CG.

 

Prava Crna Gora osuđuje sraman čin psihičkog i fizičkog maltertiranja povrijeđenog Predsjenika Marka Milačića i ostalih njenih članova, koji su cijelog dana držani u Upravi policiji zbog prekršajnog djela da bi im po naredbi sa vrha kriminalne piramide lisice na ruke stavili u ponoć, posle pet sekundi slobode, nakon pet sati ispitivanja, zbog nepostojećeg krivičnog djela.

„Pozivamo svu javnost, sve medije, ambasade i organizacije u Crnoj Gori i van nje da stanu u odbranu osnovnog ljudskog prava, prava na slobodu rukovodstva i članova Prave Crne Gore, koje je uskraćeno bez ikakvog zakonskog osnova, po nalogu nadležnog državnog tužioca i ostalih sluga režima“, saopštili su iz Prave Crne Gore i dodali:

„Prava Crne Gore poziva sve članove Prave i ostale slobodne ljude da ujutru dođu ispred Uprave policije, kako bi izrazili protest protiv sramnog hapšenja Predsjesnika Prave Crne Gore Marka Milačića i ostalih njenih članova i pružili podršku svojim istomišljenicima i saborcima“.

Blažić: Pritvor Milačića i Dajkovića klasični zastrašivanje

Zbog čega pritvor? Kako je određen pritvor „do daljnjeg..?“ Pritvor je poslednja mjera obezbeđenja pritvara okrivljenog i određuje se samo u situacijama ako se drugim mjerama ne može obezbjediti prisustvo okrivljenog u postupku?, rekao je profesor Đorđe Blažić i dodao:

„Koji su argumenti za pritvor iz kojih se može zaključiti da bi okrivljeni izbjegao učešće u postupku? Da napuste Crnu Goru i izbjegnu navodnu odgovornodt? Taman posla, biće prije da je u pitanju klasično zastrašivanje i nestazmjerna mjera obezbeđenja, a to znači onda da je nezakonita“.

IN4S