Pjevačica i bivša članica grupe Ministarke trenutno je glavnoosumnjičena za napad na studio “FM Plej”, sa čijim je vlasnicima već duže vrijeme u sukobu

Pjevačica Edita Aradinović biće saslušana u policiji zbog eksplozivne naprave koja je u subotu rano ujutru bačena na prostorije producentske kuće “FM Plej”, saznaje Kurir.

Podsjetimo, ručna bomba kašikara bačena je tokom noći, a na svu sreću niko nije povređen jer su vlasnici Miloš Roganović i Filip Miletić, kao i njihovi saradnici, u tom trenutku bili odsutni.

Napustila grupu

“Dosadašnja istraga pokazala je da je jedini sukob koji su vlasnici ove kuće imali bio s pjevačicom Editom Aradinović. Naime, Aradinovićeva je imala ugovor s producentskom kućom vrijedan 150.000 evra još u periodu kad je bila članica grupe Ministarke, ali je prošle godine odlučila da ga prekrši i napusti bend, zbog čega je došlo do problema i svađe između nekada bliskih saradnika”, priča naš izvor iz istrage i dodaje:

“U ovom trenutku ona je jedina osumnjičena za napad, pa će u skladu s tim biti saslušana. Roganović i Miletić su ispričali da, osim ovog, nisu imali nijedan problem koji je mogao da rezultira bombaškim napadom”, dodao je naš sagovornik.

Kako su vlasnici “FM Pleja” ranije ispričali za Kurir, o incidentu su ih obavijestile komšije.

“Komšije iz kafića su nas pozvale ujutru i rekle da su polomljena stakla na našim prostorijama. Filip i ja smo došli i u prvom trenutku nam je djelovalo kao da je riječ o pokušaju pljačke. Provirili smo jer nismo mogli da otvorimo vrata studija, tada smo vidjeli osigurač na podu i pozvali policiju”, objasnio je Miloš Roganović i dodao da sumnja da je neko najprije razbio prozor, a potom ubacio bombu.

Materijalna šteta

Na njegove riječi nadovezao se Filip Miletić, koji je naveo da je sreća što niko nije povrijeđen, ali da je pričinjena velika materijalna šteta.

“Geleri su sve uništili. Riječ je prostoru od oko 100 kvadratnih metara s terasom, a unutra je dosta stakla. Kompjuteri su oštećeni, ali se iskreno nadamo da nam je hard-disk sačuvan jer na njemu čuvamo materijal s kojim radimo. Vjerujemo u policiju, na njima je sada da pronađu osobu koja stoji iza ovoga”, kazao je Miletić.

Izvor: Kurir