Predstavnici Srpsko-američkog medicinskog udruženja darovali su danas bolnici “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor opremu vrijednu 20.000 KM.
Vršilac dužnosti direktora prijedorske bolnice Mirko Sovilj rekao je da je ovo druga donacija ovog udruženja u posljednje dvije godine.

“Ovog puta riječ je o opremi za potrebe pedijatrije. Dobili smo spirometar, pulsni oksimetar, aparat za skrining sluha djece i topli sto za reanimaciju beba. Ova oprema unaprijediće naš svakodnenvi rad i povećati sigurnost naših pacijenata, posebno novorođenčadi”, rekao je Sovilj novinarima u Prijedoru.

Predstavnik Udruženja Zoran Mladenović rekao je da oni u SAD sedam-osam godina prikupljaju pomoć za nabavku opreme, rekonstrukciju objekata i edukacije za potrebe zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj i Srbiji.

“Do sada smo distribuisali ukupno 330.000 američkih dolara. Sve radimo na volonterskoj bazi i svaki dolar koji skupimo je transparentan i ulažemo isključivo u zdravstvo”, rekao je Mladenović.

Mladenović je podsjetio da su prije dvije godine donirali 80 medicinskih dušeka za porodilišta u Prijedoru i Gradišci, a da je današnja posjeta Prijedoru druga donacija u Republici Srpskoj.