Brutalno ubistvo dvadesetpetogodišnje djevojke rano jutros šokiralo je Sarajevo. Kantonalna policija je, nekoliko časova nakon pronalaska tijela, uhapsila dvije osobe koje se sumnjiče za ubistvo, 25-godišnjeg Edvina A. i 16 godina starijeg Damira G.

Ove osobe su na kriminalističkoj obradi gdje mogu biti zadržani 24 sata nakon čega će biti odlučeno da li će biti predati u nadležnost Kantona Sarajevo. Iz kantonalnog Tužilašta za sada ne iznose previše detalja. Potvrdili su da se radi o ubistvu, godine, ali ne i identitet ubijene.

– Ministarstvo Kantona Sarajevo zaprimilo je dojavu da je u sarajevskom naselju Stup u blizini pijace Heco obavljen uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac. Dakle utvrđeno je da je riječ o ubistvu ženske osobe koja je rodjena 1994. godine. Dvije osobe koje se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom uhapšene su – kaže Azra Bavčić, portparol Tužilaštva.

Zločin se dogodio jutros oko pola pet u sarajevskom naselju Stup. Nezvanično, žrtva i osumnjičeni su sjedili zajedno u kafani ispred koje je djevojka ubijena iz vatrenog oružja. Uviđaj je trajao satima, a istražioci su, navodno, pronašli mnoštvo dokaza.

Pojedini federalni mediji su nezvanično objavili i identitet žrtve, prenijeli su da se radi o Elmi Ganić što je kroz nekoliko časova Ganićeva demantovala.

– Od jutros meni i mojoj porodici telefon ne prestaje zvoniti. Svi su vidno uznemireni. Takva lažna vijest koja se pojavila prouzrokovala nam je brojne problem – poručila je Ganićeva. Mediji spekulišu da je ubijena djevojka pjevačica porijeklom iz Goražda sa adresom stanovanja u Sarajevu.

(ATV)