Navijači reprezentacije BiH, popularni “BH fanatikosi”, sukobili su se danas u Zenici sa navijačkom grupom “Ljuti Krajišnici”, a u obračunu ima i povrijeđenih, javlja “Avaz”.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona kažu da je ispred šoping-centra došlo do narušavanja javnog reda i mira i da će više informacija o ovom događaju biti poznato kasnije.

– Došlo je do tuče, ali još nemam informacija ima li uhapšenih – rekao je dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

“Avaz” prenosi da je intervenisala Hitna pomoć i da su u sukobi korišteni i metalni čunjevi koji se nalaze ispred šoping centra.

Isti izvor navodi da su eskalaciju nasilja spriječili radnici agencije za obezbjeđenje, koja radi na osiguranju šoping-centra, kao i da su u međuvremenu intervenisali i timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Nalicu mjesta su brojne policijske ekipe i timovi Specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Јoš nije poznato šta je prethodilo obračunu mladića koji su na sebi imali obilježja “BH fanatikosa” i “Ljutih Krajišnika”.

Fudbalska reprezentacija BiH igra danas u Zenici protiv Finske utakmicu 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvensto 2020.

SRNA/RTRS