Prijedorske osnovne škole “Branko Ćopić” i “Jovan Cvijić” obilježile se danas prigodnim programom 16. oktobar, Svjetski dan hrane, ukazavši na značaj zdrave ishrane.
Učiteljica Vera Polovina rekla je da se u školi “Branko Ćopić” unazad nekoliko godina obilježava ovaj datum iz kalendara Ujedinjenih nacija.

“Mi putem pjesme, igre i glume želimo da pokažemo u čemu je značaj zdrave ishrane. Učestvuju uglavnom učenici nižih razreda, njih stotinjak. Učiteljice u svojim sekcijama pripremaju priredbu, to su likovna, dramska, recitatorska, ritmička, mažoret sekcija, hor”, izjavila je Polovina novinarima u Prijedoru.

Marina Knežević, učiteljica u područnoj školi u Čejrecima koja pripada OŠ “Jovan Cvijić” Brezičani, rekla je da ova škola već pet godina obilježava današnji datum.

“Cilj nam je da predstavimo kako djeci, tako i roditeljima i gostima koji nam dolaze koliko je značajno da koristimo domaće proizvode u odnosu na fabričke slatkiše”, istakla je Kneževićeva.

Ona je dodala da su se i djeca potrudila da pripreme bogat program, te zahvalila roditeljima i lokalnom udruženju žena koji su pripremili bogatu trpezu na kojoj je bilo domaćih proizvoda zimnice, salata i slatkiša.

Dio hrane ova područna škola koju pohađa 17 učenika poklonila je Domu za starija lica Prijedor koji su danas posjetili i gdje su izveli prigodan program.

Agencije

Foto: Kozarski