Delegacije SNSD i DNS na upravo završenom sastanku nisu postigle dogovor o zajedničkom djelovanju u koaliciji.

Kako saznaje Srpskainfo, razgovori će biti nastavljeni sljedeće sedmice prvo na nivou dva predsjednika – Milorada Dodika i Marka Pavića, pa nakon toga delegacije dvije stranke.

– Tek nakon tih sastanaka ići će konačan dogovor da li nastavljamo saradnju ili ne. Sastanak dva predsjednika će biti u četvrtak ili petak – saznaje Srpskainfo iz izvora iz SNSD.

Ipak, lideri dvije stranke na pres konferenciji nakon sastanka su i dalje tvrdili da koalicija nije upitna.

Predsjednik DNS Marko Pavić, nakon sastanka delegacija DNS i SNSD, izjavio je da je sastanak bio konstruktivan s ciljem da se demistifikuju problemi koji opterećuju odnose.

– Mnogo stvari smo jedni drugima rekli i prijedloga kako da unaprijedimo rad. Puno zaključaka je iz toga proizišlo. Zato smo odlučili da sve što smo danas dogovarali, da se to sistematizuje, da iduće nedjelje ponovo održimo sastanak u istom sastavu. Obe stranke su odlučne da se radi na jačanju naših odnosa i svega što jača RS – kaže Pavić.

Na pitanje da li je DNS odledio djelovanje u koalicionom sporazumu, Pavić je rekao da nije bilo riječ o zaleđivanju nego o zaustavljanju nakon čega je došlo do sastanka.

Govoreći o tome zašto na sastanku nije bio potpredsjednik DNS Milan Radović, Pavić je rekao da Radović ima porodičnih problema i nalazi se u Atini.

Milorad Dodik, lider SNSD, je rekao da koaliciona saradnja SNSD i DNS nije upitna.

– Dogovoreno je da Vlada zaustavi sva imenovanja do našeg dogovora. DNS pripada 17 funkcija i to nije sporno. Odavno nije bio ovako otvoren razgovor. Nije upitna zajednička saradnja na nivou RS i BiH i želimo da pravimo program saradnje i za lokalne izbore – rekao je Dodik.

U vezi sa imenovanjima, Dodik je pojasnio da ono što je dogovoreno nije upitno, ali da neće biti novih imenovanja kadrova po dubini prije nego što se o tome dogovore dvije stranke.

– Na primjer, imenovanja u školama i slično. To nisu stvari kojima nas dvojica treba da se bavimo – rekao je Dodik.

Srpskainfo