Na području RS danas je počela preventivna kampanja besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila, koja će trajati do 29. novembra. Riječ je o kampanji „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2019“, koju je pokrenuo Auto-moto savez RS, sa svojih 49 Auto-moto društva.

Aktivnost se provodi u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, Ministarstvom saobraćaja i veza RS, republičkom Agencijom za bezbjednost saobraćaja I Auto-moto društvima. Mirko Brklć, sekretar Auto-moto društva Prijedor naglašava da će vozači, u petak, 8. novembra u krugu .Autotransporta”, u vremenu od 13.00 do 15.00 časova, moći prekontroiisati dubinu gazećeg sloja pneumatika, kočioni i upravljački sistem, kvalitet rashladne i kočione tečnosti, svjetlosno-signalne uređaje, ako usto vi budu dozvoljavali amortizere, potom auto-gas instalacije i neophodnu opremu koja se mora nalaziti u vozilu.

One koji putuju u Srbiju, Brkić podsjeća da ne putuju bez odgovarajuće zimske opreme. Tamo je obavezna od 1. novembra, a kod nas od 15. novembra.

– Kod njih zimska oprema za putnička vozila podrazumijeva sve četiri zimske gume, dok kod nas može ici i kombinacija ljetnih guma, s tim da im dubina gazećeg sloja ne može biti manja od četiri milimetra i da uz vozilo posjeduju lance za snijeg – naglašava Brkić.

On je pozvao vozače da u petak besplatno prekontrolišu svoje četvorotočkaše.

M.Z./Kozarski