U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme uz malo kiše i duže sunčane intervale.

U jutarnjim časovima biće oblačno, na zapadu i dijelu sjevera sa prolaznom kišom, na jugu sa pljuskovima, a oko rijeka i po kotlinama moguća je magla.

Jutarnja temperatura iznosiće od pet do 11, na planinama oko dva stepena, a na istoku na visini ponegdje je moguć i slab mraz.

Najviša dnevna temperatura biće od 10 do 18 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, pretežno južnih smjerova.

Temperatura izmjerena u 13 časova: Bjelašnica tri, Banjaluka 10, Han Pijesak 11, Sarajevo, Gacko i Čemerno 12, Kalinovik, Mrakovica, Sokolac i Srbac 13, Livno 15, Doboj, Brčko, Bugojno i Foča 16, Bijeljina, Bileća, Višegrad, Mrkonjić Grad, Prijedor, Trebinje i Šipovo 17, Rudo i Mostar 18, Novi Grad, Ribnik i Srebrenica 19 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 19. novembra, ujutro će biti oblačno, uz preovlađujuće nisku oblačnost, ponegdje sa maglom po kotlinama i oko rijeka. Tokom dana očekuje se oblačno i tmurno uz poneku kap kiše.

Jutarnja temperatura biće od četiri do devet, na planinama oko jedan, a najviša iznosiće od 10 do 16, na planinama oko sedam stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 20. novembra, jutro će biti oblačno sa slabom kišom mjestimično na jugu i centralnim krajevima i maglom oko rijeka.

Tokom dana očekuje se postepeno razvedravanje, prvo u zapadnim krajevima, uz sve više sunčanih intervala.

Jutarnja temperatura biće od četiri do devet, na planinama oko jedan stepen, a u višim predjelima sarajevsko-romanijske regije i slab mraz.

Najviša dnevna temperatura iznosiće od 10 do 15, na planinama oko osam stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 21. novembra, ujutro se očekuje malo do umjereno oblačno i svežije, na višim planinama i slab mraz, a oko rijeka i po kotlinama magla.

Tokom dana moguća je umereno niska oblačnost i rjeđi sunčani intervali, a ponegdje se magla može zadržati do podneva.

Jutarnja temperatura biće od tri do sedam, na planinama oko jedan stepen, a na istoku na visini slab mraz.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od devet do 15, na planinama oko sedam stepeni Celzijusovih.

SRNA/Srpskainfo