Bileću stalno potresaju politički skandali. Psovke i uvrede, gađanje mikrofonima i šaketanja najčešći su načini političkih obračuna u ovoj opštini. Od prošlih lokalnih izbora strasti se ne smiruju.

I upravo takve slike iz Bileće se šalju više od tri godine. Bilećani danas kažu da su shvatili da su izabrali pogrešne.

I policija ima pune ruke posla sa bilećkim parlamentarcima. Posljednji politički obračun u bilećkom stilu desio se juče. Tada su koplja ukrstili tamošnji odbornik Dražen Dunđer i zamjenik načelnika Milorad Radović koji danas pred kameru nije želio. Rješenje za ovaj politički haos ne vidi ni načelnik Bileće.

“Ne znam šta se tu radi i šta ko sa tim hoće to je neka borba za vlašću, mislim da to nimalo nije normalno i mislim da nešto treba preduzeti a ja ne znam šta bi s moje strane mogao preduzeti”, kaže načelnik opštine Bileća, Miljan Aleksić.

Miljan Aleksić kao glavnog krivca za sve u Bileći vidi upravo odbornika Dunđera.  Na pitanje kakve se poruke šalju iz Bileće Dunđer odgovara.

“Poruke iz Bileće se šalju idealne zato što treba da cio svijet a ne samo Republika Srpska vidi da u Bileći ne postoji vlast da ne postoji načelnik da ne postoji skupštinska većina da samo postoje pljačkaši i na neki način se mora pokazati javnosti kakva je situacija u opštini Bileća”, kaže Dražen Dunđer, odbornik SRS Dr Vojislav Šešelj.

Da li će se promjeniti, vidjeće se nakon lokalnih izbora dogodine. Bilećani kažu da gore od ovoga teško da može.

Izvor:ATV