Obezbjeđivanjem novih helikoptera, naša vojska će imati dovoljne snage za odvraćanje od agresije na našu zemlju, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na predstavljanju novih helikoptera Vojske Srbije, među kojima su i ruski “Mi-35”.

– Srbija ovo nikada nije imala – naglasio je Vučić i čestitao Vojsci Srbije i građanima.

Istakao je da su nabavljeni najmoderniji jurišni helikopteri “Mi-35”, za koje kažu da teško da imaju premca u svijetu, i zahvalio ruskim prijateljima što nam pomažu da ih sklopimo.

Vučić je dodao da javnost može da vidi na tim helikopterima i opremu i rakete, topove od 234 milimetara, vođene i nevođene rakete i drugo.

Руски хеликоптери Ми-35 нова снага Војске Србије

Руски хеликоптери Ми-35 нова снага Војске Србије

Posted by Sputnik Србијa on Subota, 7. decembar 2019.

Vučić je naveo da helikopteri “Mi-17” mogu da dejstvuju i u slučaju požara, kao i da te letjelice mogu da prevoze specijalce za desante.

Kako je rekao, posljednji od helikoptera “H-154” su stigli prije nekoliko dana.

Prezentacija novih helikoptera Mi-35, H-145M i Mi-17 na aerodromu u Batajnici (Foto: Tanjug/Tanja Vulin)

Prezentacija novih helikoptera Mi-35, H-145M i Mi-17 na aerodromu u Batajnici (Foto: Tanjug/Tanja Vulin)

– Naši vojnici ne žive samo za plate – istakao je Vučić i dodao da te plate iz godine u godinu rastu.

Kako je rekao, pripadnici srpske vojske su uvijek živejli za svoju Srbiju i za ono na čemu rade.

– Mislim da nikada nismo imali ovoliko helikoptera, jedino u vreme bivše Јugoslavije smo mogli da kažemo da imamo toliko modernu i ubojitu eskadrilu helikoptera kao danas – naglasio je on.

Vučić je istakao da to nije tako zato što njegovi prethodnici nisu voljeli Srbiju, već zato što je zemlja riješila pitanje javnih finansija zahvaljujući teškim reformama.

– Kada pogledate kako mašine izgledaju, jasno je zašto kažu da su strah i trepet i zašto ih nazivaju đavoljim kočijama. One za nas to nisu, već da čuvaju naše nebo – rekao je Vučić i dodao da je srećan i ponosan što su u sastavu Vojske Srbije.

Izvor: sputniknews.com/RTRS