Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da ova uprava, povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, organizuje niz aktivnosti čiji je cilj podizanje društvene svijesti o opasnostima i posljedicama upotrebe pirotehničkih sredstava i nezakonite upotrebe vatrenog oružja.


“Apelujem na građane da se iz bezbjednosnih razloga tokom predstojećih praznika suzdrže od nezakonite upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava, kao i upotrebe alkohola prilikom učešća u saobraćaju ili boravka na javnim mjestima, da ne bi ugrozili sebe i druge ili se doveli u situaciju da alkohol bude uzrok sukoba ili drugih neželjenih posljedica”, rekao je Vujanović na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare u Prijedoru.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović naveo je da je u novembru evidentirano 71 krivično djelo iz oblasti opšteg kriminaliteta, šest iz oblasti privrednog kriminaliteta, četiri iz oblasti zloupotrebe droge, te dva krivična djela iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

“Od ukupnog broja evidentiranih krivičnih djela, 41 je počinjeno od nepoznatog izvršioca, dok je 26 rasvijetljeno. Nadležnom tužilaštvu podnesen je 81 izvještaj protiv 64 lica, od kojih su 26 povratnici u vršenju krivičnih djela, a evidentiran je i jedan maloljetni izvršilac”, naveo je Mikanović.

Načelnik Sektora policije Mario Milašin rekao je da su u novembru evidentirana 24 narušavanja javnog reda i mira i 34 prekršaja iz ove oblasti, te je jedan maloljetnik prijavljen kao počinilac prekršaja.

Milašin je naveo da su u novembru evidentirane 94 saobraćajne nezgode, od čega jedna u kojoj je smrtno stradao pješak.

On je rekao da je u oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirano 2.619 prekršaja, što je za 30 odsto više u odnosu na novembar prošle godine.

“Iz saobraćaja je isključeno 98 vozila i 333 vozača, od kojih 286 zbog vožnje pod dejstvom alkohola”, rekao je Milašin.

Agencije/prijedor24h