Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “Preda-PD” objavila je danas poziv zainteresovanim licima za pohađanje besplatnih obuka iz pet oblasti kreativne industrije, a u okviru mjera Gradske uprave za podršku zapošljavanju.
Riječ je o digitalnoj fotografiji /25 časova/, video-produkciji /35 časova/, tri-de modeliranju i tri-de štampi /40 časova/, veb dizajnu /40 časova/ i grafičkom dizajnu /50 časova/, oblastima za koje su prvi put u Prijedoru dostupne obuke.

“Programi osposobljavanja namijenjeni su prvenstveno nezaposlenim licima iz Prijedora, ali se mogu prijaviti i zaposlena lica zainteresovana za sticanje vještina i kompetencija za pokretanje vlastitog biznisa ili zapošljavanje, odnosno unapređenje konkurentnosti lokalnih poslovnih subjekata”, saopšteno je danas iz Agencije “Preda-PD”.

Svi programi će biće realizovani u kovorking prostoru Agencije “Preda-PD” koja posjeduje neophodnu opremu, uključujući računare, digitalnu kameru, 3D printer i softver, a broj mjesta je ograničen na 10 polaznika po programu.

Prijave se podnose putem onlajn obrazaca na internet stranici www.prijedorhub.com u sekciji “Aktivni kursevi”, a rok za prijave je 4. februara 2020. godine.

Ovim neformalnim programima osposobljavanja realizovaće se mjere Kreiranje i izvođenje programa obuke i prekvalifikacije prema aktuelnoj potražnji na tržištu rada i Podrška zapošljavanju teže zapošljivih kategorija, a u saradnji sa Mašinskom školom Prijedor organizovaće se i formalni programi osposobljavanja za varioce i CNC operatere u metalopreradi, za šta će konkursi biti objavljeni do kraja mjeseca.

Agencije