U glavni grad su pješke stigli pripadnici starih crnogorskih plemena: Kuča, Merinića, Bjelopavlića, Pipera, Bratonožića i ostalih. Mnogi su stigli ispred Hrama Hristovog vaskrsenja nakon više sati pješačenja. Ovo je najveći skup koji pamti Podgorica — oko 60.000 ljudi.

Otac Predrag Šćepanović čestitao je nakon litije Novaku Đokoviću koji se bori na svih pet kontinenata  današnju pobjedu na Australijan openu.

On je podsjetio da je Đoković ktitor crkve u Јasenovom polju kod Nikšića, koja je takođe ugrožena ovim zakonom.

Литија!

Posted by Радио Светигора on Nedjelja, 2. Februar 2020.

Pozdravio je takođe i selektora vaterpolista Predraga Gojkovića koji je danas bio kod mitropolita Amfilohija, kao i Nikolu Mirotića košarkaša koji se obratio preko video bima i poručio da – “Ne damo svetinje”.

Glavni bjesednik večeri bio je Momčilo Krivokapić, koji 51 godinu služi kao sveštenik u Kotoru. On je kazao da je  posljednja reč (vlastima) da povuku zakon i da pregovori mogu da budu tek kad se zakon povuče.

Neki dan sam pročitao aforizam: “Ako on ne povuče zakon, zakon će povući njega”, kazao je otac Krivokapić.

Litija u Podgorici

Posted by Vijesti on Nedjelja, 2. Februar 2020.

– Najopasnije što je Milo rekao, jeste da mi rušimo državu, a mi branimo dušu Crne Gore. Ovo što se sada dešava može samo da objasni Јevanđelje – poručio je on.

Posted by Лука Тапушковић on Nedjelja, 2. Februar 2020.

– Ovo što se dešava sada u Crnoj Gori zov je Svetog Save i Svetog Vasilija Ostroškog. Mnogi ne znaju ni ’Oče naš‘, ali su spremni da poginu za avetinje – kazao je Krivokapić. On je poručio da “nema tog majčinog sina koji će okupiti ovoliki narod”.

Izvor: sputniknews.com/RTRS