Kada srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i njegovi saradnici najave da će raspisati refendum o izlasku iz Federacije BiH – Zapad reži i laje, a bogami pokušava i da ujeda, ali kada Aljbin Kurti najavljuje referendum o ujedinjenju s Albanijom ili albanski premijer Edi Rama najavi da će lobirati po svijetu za priznanje nezavisnosti izmišljene države zvane Kosovo – Zapad ćuti, piše urednik Milan Dobromirović.

– Kada osvedočeni i osuđeni terorista Aljbin Kurti, koji je samo pukom srećom i ogromnim pritiskom zapadnih kerbera pušten iz srpskog zatvora, a sada se šepuri u lažnoj premijerskoj fotelji još lažnije države Kosovo, najavljuje referendum o ujedinjenju s Albanijom – Zapad ćuti. Evropskim i američkim centrima moći očigledno ne smeta zločinački i jako opasan šiptarski projekat ‘velike Albanije’ –  istakao je Dobromirović u tekstu pod naslovom “Dodikov ‘RSegzit’ i američka kazna” objavljenom na njegovom blogu.

On je ukazao i na činjenicu da Zapad ćuti i kada albanski premijer Edi Rama, politički “trendseter” i “modna ikona” iz Tirane poznata po firmiranim trenerkama i patikama, koga inače ugledni britanski i njemački mediji označavaju kao šefa narko-mafije i organizovanog kriminala koji su poput cunamija zapljusnuli London i Berlin, najavi preko svog mladog saradnika, šefa albanske diplomatije Genta Cakaja da će zajedno sa Prištinom lobirati po svijetu za priznanje nezavisnosti izmišljene države zvane Kosovo.

– Evropskim i američkim šefovima centara moći ne smeta kampanja stvaranja lažne, kriminalne, mafijaške, narko-države Kosovo. Ne smetaju im ni najave da će Albanija i takozvano Kosovo uskoro ‘ukinuti granice’. A i što bi im smetalo kada će u svoje duboke i nikada do kraja pune džepove sasuti milione prljavog narko-novca, koji će im zdušno i uz namigivanje dati upravo političari iz Tirane i Prištine – konstatovao je Dobromirović.

On je podsjestio da Zapad ćuti i kada rukovodstvo Hrvatske, bilo staro ili novo, najavi da će Srbiju blokirati na evropskom putu dok se ne riješe problemi poput prava hrvatske manjine u Srbiji ili povratka izbjeglica, a taj isti Zagreb iz godine u godinu sve pompeznije slavi stravičan zločin i genocidnu vojnu akciju “Oluja” tokom koje je protjerano više od 250.000 Srba.

– Dakle, velikim evropskim i američkim demokratama ne smeta hrvatsko licemerje. Naravno da ne im smeta, kada su i sami takvi. I još gori – ocijenio je Dobromirović.

Ali, kada Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH i njegovi saradnici, zajedno sa institucijama Republike Srpske, pokrenu pobunu protiv pokušaja zvaničnog Sarajeva da otme gotovo 100.000 hektara poljoprivrednog zemljišta te iste Republike Srpske i najave da će, ukoliko bošnjački političari i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko nastave s urušavanjem Srpske, raspisati refendum o izlasku iz Federacije ili kako je to Dodik slikovito rekao “RS-egzit”, Dobromirović je istakao da Zapad tada reži i laje, a bogami pokušava i da ujeda.

– Tako su odmah zapadni zvaničnici, na čelu sa Inckom koji višegodišnje bičevanje Republike Srpske naplaćuje najmanje 40.000 evra mjesečno /!/, iz rukava izvukli pretnje ‘crnim listama’ /Dodik je već nepoželjan u SAD/ i dodatnim sankcijama ne samo Miloradu Dodiku i njegovim saradnicima, nego čak i Republici Srpskoj. Znači, Zapadu sada smeta to što jedna međunarodno priznata Republika Srpska sprečava otimačinu sopstvene zemlje!?! Zanimljivo. Јoš više jadno i bedno! Ali, nažalost, očekivano… – istakao je Dobromirović.

Izvor: milandobromirovic.wordpress.com