Hrvatsku je poslijepodne zahvatilo snažno nevrijeme praćeno kišom, gradom i grmljavinom. Meteorolozi najavljuju da će u pojedinim dijelovima zemlje padati i snijeg.

Grad pada u dijelovima centralne Hrvatske.

Tuča u Gorskom kotaru

Tršće u Gorskom kotaru, tuča! Video: Diana Zbasnik

Posted by IstraMet on Srijeda, 26. Februar 2020.

Temperatura vazduha u Hrvatskoj je između osam i 13 stepeni, na Јadranu do 18. Očekuje se pad temperature, a uveče će biti osjetno hladnije.

 

Gotovo 4000 zabilježenih munja u obuhvatu karte u posljednja 2 sata. Kao da je travanj! Jačih sustava ima na moru, sjevernoj Italiji, unutrašnjosti Hrvatske…👉 www.istramet.hr/radari-munja

Posted by IstraMet on Srijeda, 26. Februar 2020.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je za danas upozorenje zbog grmljavinskog nevremena – mogući su izraženiji pljuskovi s grmljavinom, praćeni kratkotrajno olujnim vjetrom.

Poslijepodne će uz izraženije zahlađenje kiša najprije u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg, uz stvaranje tanjeg snježnog prekrivača do kraja dana.

Umjeren do jak jugozapadni vjetar prijepodne će u unutrašnjosti okrenuti na sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Јadranu jugozapadni i južni vjetar će poslijepodne okrneuti na jak i vrlo jak zapadni i sjeverozapadni, uveče na sjevernom dijelu u buru.

Agencije