Šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić smatra da je zbog virusa korona trebalo otkazati sutrašnje sjednice Predstavničkog doma.

Stevandić je danas u Sarajevu rekao da su članovi Kolegijuma Predstavničkog doma parlamenta BiH u proširenom sastavu na današnjoj sjednici predlagali otkazivanje sutrašnjih zasjedanja ovog doma.

– Mi smo predlagali da bude razmotrena ta mogućnost odgađanja sjednica, jer je preporuka Federalnog zavoda za javno zdravstvo da ne treba održavati okupljanja više od stotinu ljudi, ali je (Denis) Zvizdić rekao da će napraviti da bude 99 ljudi – potvrdio je Stevandić, koji lider Ujedinjene Srpske.

On smatra da u BiH problem virusa korona nije ozbiljno shvaćen.

– Objektivno, svi zajedno moramo da priznamo da smo u početku pristupili racionalno, a da u posljednjih nekoliko dana nismo preduzeli ozbiljnije i opsežnije mjere za zaštitu – ocijenio je Stevandić.

On smatra da BiH nije sistem koji se može nositi sa virusom korona, te da zbog toga treba poštovati preporuku Federalnog zavoda za javno zdravstvo i izbjegavati okupljanja više od stotinu ljudi.

– Kod nas, u ovakvom sistemu, prevencija je jedina zaštita – zaključio je Stevandić.

On je izrazio sumnju da je nedavno otkazivanje sjednice Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) “taktičko” odgađanje u vezi sa problemima unutar partije.

– Mislim da otkazivanje sjednice SDA nije u vezi sa virusom korona, nego sa nekim drugim virusom – smatra Stevandić.

SRNA/Srpskainfo