Grupa Albanaca bagerom je napala pripadnike KPS Sjever srpske nacionalnosti koji su sprečavali pokušaj izgradnje nelegalnog nasipa na Ibru, javlja Pink.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je ovim povodom da je riječ o pokušaju nasilnog upada prištinskih terorista na sjever Kosova i Metohije.

– Grupu divljaka koji su napali srpske policajce na rijeci Ibar predvodio je Agim Bahtiri vođa prištinskih separatista. Strašno je to što su ovo učinili baš na godišnjicu pogroma nad Srbima na KiM, kada su rušene i spaljivane srpske crkve i ubijani ljudi – rekao je Đurić.

– Raditi ovakve stvari u ovakvom trenutku je van pameti – kazao je Đurić i podsetio da je na današnji dan prije 16 godina bio Martovski pogrom.

Đurić ističe da stavr ne može biti apsurdnija, jer su Srbi za Albance otvorili svoje prodavnice u ovako teškim trenucima.

– Pozivam Međunarodnu misiju, ovo je minut do 12 da se spriječi krvoproliće, da obuzdaju Bahtirija koji želi ovu smutnju da iskoriste za ostvarenje svojih ciljeva – naglasio je Đurić.

Izvor: sputniknews.com/RTRS