Neizvjesnost oko odigravanja trećeg kruga Premijer lige BiH zbog pandemije koronavirusa će sigurno da potraje i u ovom trenutku nemoguće je donositi bilo kakve odluke o nastavku ili prekidu sezone.

Poslije odluke UEFA da se Evropsko prvenstvo pomjeri za 2021. godinu i na taj način ostavi prostor za završetak šampionata u svim državama postoji mogućnost da će i klubovi u BiH igrati do kraja juna.

U Fudbalskom klubu Borac, koji je četvrti na tabeli i u slučaju prekida prvenstva išao bi u kvalifikacije za Ligu Evrope, nisu za opciju nastavka.

– Lično ću se zalagati za prekid šampionata, ali ne zbog toga što bi Borac išao u kvalifikacije za Ligu Evrope, već prvenstveno iz zdravstvenih i bezbjedonosnih razloga. Zaista se malo toga zna o virusu korona, može se desiti da počnemo takmičenje, a dovoljno je da samo jedan igrač, trener ili radnik kluba oboli i da se zaraza raširi. Drugi razlog je finansijske prirode, morali bi igrače držati na okupu gotovo dva mjeseca više, a to iziskuje velike troškove. Lično ću se zalagati za to da se sezona ne nastavi – istakao je Zeljković, koji je i predsednik FS RS-a za srpskainfo.

Ukoliko se prvenstvena sezona, ipak, nastavi prvi čovjek Banjalučana kaže da će njegov klub morati da posegne za nepopularnim mjerama.

– Doveli smo Borac u situaciju da ne duguje, postoje svi preduslovi da bez problema u prvostepenom postupku dobijemo premijerligašku i evropsku licencu. Produžetak sezone bi nam donio probleme sa troškovima, a ne želimo da pravimo nijednu marku novog duga, jer smo se mnogo namučili i dosta toga uradili da bi stvorili stabilan klub. Ukoliko odluka bude da se sezona nastavi moraćemo da se rastanemo s pojedinim igračima, te da s nekima napravimo reviziju ugovora – dodao je Zeljković.

On tvrdi da sa fudbalerima neće biti jednostranih raskida saradnje.

– Ponavljam, ne želimo da pravimo nove dugove i da nas fudbaleri tuže, kao što je to bilo u prošlosti Borca. Svaki raskid ugovora će biti uz dogovor obje strane, a igračima ćemo isplatiti sve što ih sljeduje do trenutka rastanka – završio je predsjednik Borca.

Izvor: Srpskainfo.com